Editör

Fıtratlar bozulmadan…

Hz. Peygamber (asm.)“Her doğan, İslâm fıtratı üzerine doğar. Sonra, anne-babası onu Hıristiyan, Yahudi veya Mecusi yapar.” buyuruyorlar. Evet, efendimiz burada İslâm fıtratı üzere doğan yavruları batıl inançların, menfi ideolojilerden koruma konusunda anne, babaya düşen büyük görevi ve sorumluluğu ihtar ediyor. Peki, anne, babalar İslâm fıtratıyla temiz, lekesiz, masum olan çocukları, bozmadan, kirletmeden nasıl eğitecekler?

Evet, sünnet-i seniyye bir Müslüman’ın hayat tarzı, mihenk taşı olmalı. Hepimizin bu konuda hemfikir olduğunu zannediyorum. Yeme, içme, davranış boyutlarında dikkate aldığımız, hayat tarzı yaptığımız sünnet-i seniyyeyi, çocuk eğitiminin neresinde tutuyoruz? Her konu da olduğu gibi bize burada da yol gösteren Allah Resulü, çocuklara nasıl davranmış ve nasıl bir yol izlemiş? O’nun varisleri olan âlimlerin çocuklukları nasıl geçmiş?

Evet, Bizim Aile olarak Aralık sayımızda “sünnet-i seniyye merkezli çocuk eğitimi”ni ele alarak bu konu hakkında akıllarda olan birçok soruya cevap bulunacağını düşündüğümüz bir kapak dosyası hazırladık.

Röportajları, yazıları, ilgi çekici haberleri ve biri birinden değerli tavsiyelerin bulunduğu dopdolu olan yeni sayımızla bir yılı daha geride bırakıyoruz. Bizim Aile olarak bu seneyi de, istifadeli olacağını umduğumuz bir sayıyla daha kapatmanın mutluluğu içersinde olduğumuzu belirterek, keyifli okumalar diliyoruz efendim…

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*