Dünya Dönüyor

Evde çocuk bakımı için mali destek verilecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve ilgili kurumların, kadın istihdamının desteklenmesi amacıyla hazırladığı proje ile küçük çocuk sahibi çalışan annelere, evde çocuk bakıcısı istihdam edebilmeleri için mali destek verilecek. Proje ile “ilk kez iş hayatına girecek ya da iş hayatına geri dönecek küçük çocuk sahibi annelere ve hizmet akdiyle çalışan annelere, çocuklarının bakımı için çocuk bakıcısı istihdam edebilmelerini temin etmek üzere mali destek sağlanması” planlanıyor. Proje ile özellikle “küçük çocukların belli bir süre evde bakımının teşvik edilerek fiziksel ve psikolojik gelişimlerini belirli ölçüde tamamladıktan sonra kreş ve gündüz bakım evi gibi kurumsal çözümlere yönlendirilmesi, kayıt dışı çalışan çocuk bakıcılarının kayıtlı istihdamının arttırılması, çalışan annelerin doğum sonrasında işlerine geri dönme süreçlerinin kolaylaştırılarak işgücü piyasasından kopmalarının önlenmesi ve genel olarak, kadınların işgücüne katılımlarının arttırılması” amaçlanıyor.

Aralık 2014, Yeni Asya

 10a

Modern çağın hastalığı: FOMO

Günümüzde, çok fazla seçenek karşısında ileri boyutta kararsızlık yaşayan kişilerin, modern çağın sık rastlanan “Geri kalma korkusu sendromu” (FOMO) rahatsızlığından muzdarip olduğu ortaya çıktı. Mutluluk üzerine konferanslar veren Profesör Richard Layard’a göre, FOMO’nun en önemli belirtisi insanların ihtiyaç duymamalarına rağmen “İleride işe yarar” diye alışveriş yapması. Uzmanlara göre de, sosyal medya aracılığıyla her an pek çok şeyden haberdar olan ve bu sayede hayatını hiç tanımadığı insanların hayatıyla bile karşılaştırabilen birçok kimse, bu nedenle kararsızlık yaşayıp mutsuz oluyor. Profesör Layard bu durumu, “Birçok seçenek kimseyi mutlu etmediği gibi, hayat kalitesini de düşürüyor” sözleriyle açıklıyor. Bu sendromu yaşayan insanların, markete gidip kahvaltılık seçiminde bile kararsızlık yaşadığı, tatilde keyif yapmak yerine daha iyi bir konaklama yeri seçmiş olmayı dilediği veya alışveriş yaparken, arkadaşının daha güzelini alacağından endişe ederek “en güzel” elbiseyi seçmek zorunda hissettiği belirtiliyor.

Haber7.com

 

Çay molaları motivasyonu arttırıyor

10cHollanda’da bilim adamlarının araştırması, çay molalarının zaman kaybı olmadığını, çalışanların ruh halini iyileştirdiğini ve gizli potansiyelini ortaya çıkarabildiğini, iş yerindeki çay molalarının farkındalığı arttırdığı belirlendi. Araştırmada, moladayken ilk gruptakilerden bir fincan çay alması, ikinci gruptakilerden tatlı gıdalar tüketmesi ve üçüncü gruptakilerden su içmesi istendi. Katılımcıların ruh hali, farkındalığı ve motivasyonu bazı çizim ve oyunlarla test edildi. Çay içen gruptakilerin testlerde diğer gruptakilerden daha istekli ve başarılı olduğu, zor durumlarla karşılaştığında daha çabuk çözüm bulduğu ortaya çıktı. Bilim adamları, bu olumlu etkilerin çaydaki kafein ve tein maddelerden kaynaklanıyor olabileceğini belirtti.

Aralık 2014, Yeni Asya

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*