Fitoterapi

Hiçbir yan etkisi olmayan  güvenilir tedavi HOMEOPATİ

 

 “Similia similibus currente”*

Hipokrat

* Benzer benzeri tedavi eder

Homeopati yaklaşık 200 yıl kadar önce Dr.Samuel Hahneman tarafından geliştirilerek dünyaya yayılmıştır. Ülkemizde de homeopati uzmanları bulunmaktadır. “Benzeri benzer ile tedavi” homeopatinin temel ilkesidir. Buna göre, sağlıklı bir insanda hastalık belirtileri oluşturabilen herhangi bir madde, çok düşük dozlarda verildiği takdirde hasta bir bireyde bu  belirtileri ortadan kaldırıp iyileşmeyi sağlayabilir.

Tedavideki amaç hastaya zarar vermeden, güvenilir bir yolla hastalığı tümüyle ve kökten iyileştirmektir. Hastaya verilen homeopatik ilacın hastalık belirtilerine benzer ve düşük dozda olması, tek ilaç kullanılması, tedavinin temel kurallarıdır. Ayrıca, verdiği ilaç hakkında Homeopatın (Homeopati uzmanının) kapsamlı bir bilgiye sahip olması gerekir.

Homeopatik tedavinin temel prensipleri:

1-Benzerlik ilkesi:

Hipokrat’ın deyimi ile “similia similibus currantur” yani “benzer benzeri tedavi eder.”

Uykusuzluk yapar diye akşamları içmekten çekindiğimiz kahveden hazırlanan homeopatik ilaç uykusuzluk tedavisinde kullanılabilir.

2- Minimal doz:

Homeopatik ilaçlar, etken madde çözücünün içerisinde neredeyse bulunmayacak düzeye gelinceye kadar seyreltilip aynı esnada çalkanarak hazırlanır.

3- Tek ilaç ve ilacın bireyselleştirilmesi:

Homeopatide, hastanın öyküsü hastalığı kadar önemlidir. Hastanın kişilik yapısına, alışkanlıklarına bakılarak ilaca karar verilir. Tek ilaç ve tek doz tercih edilir.

Homeopatik tedavi süreci :

Tedavi süreci yaklaşık 1-2 saat süren anamnez (hastanın öyküsünün alınması) ile başlar. Hasta öncelikle tedaviye geliş sebebi olan ana şikayetini ifade eder. Ardından bedensel, ruhsal ve zihinsel diğer şikayetlerini, özelliklerini anlatır. Sevdiği, sevmediği ve dokunan yiyecekler, hava şartlarından nasıl etkilendiği, uyku ve rüyaları, şikayetlerinin günün hangi saatlerinde arttığı, şikayetlerini nasıl tanımladığı vs. ile ilgili bilgiler verir. Bu verilerden belli başlı belirtiler sistematize edilir ve kişiye özel olan ilaç tespit edilir. Belirli aralıklarla kontroller yapılarak hastanın seyrine göre ya aynı ilaca devam edilir, ya da yeni eklenen semptomlara göre başka bir ilaca geçilir.

İiremedy: Homeopati ilaçları

Homeopati ilaçlarına “remedy” yani “deva” deniyor. “Remedy”ler bitkilerden, hayvan zehirlerinden, minerallerden üretiliyor. Bir “remedy” yapmaktaki en önemli nokta ise maddeyi, kendisinden eser kalmayacak kadar seyreltmektir. Nasıl mı? Öncelikle etken maddeden bir miktar alınarak bir şişe suda iyice çalkalanıyor. Sonra bu sudan bir damla alınarak yine bir başka bir şişe suda yeniden çalkalanıyor. Bu işlem defalarca tekrarlanıyor. En sonunda suyun içinde bir molekül bile etken madde kalmıyor.

Homeopatik ilaçların enerjisi

Homeopatik ilaçların etkinlik mekanizması  bugünkü bilgilerle tam olarak bilinememekle beraber, destek gören açıklamalar, quantum fiziği ve suyun bilgi hafızası ile ilgilidir.

Seyreltme ve  çalkalama işlemlerinin sonucunda, etken madde, giderek derinleşen düzeyde moleküler boyuttan uzaklaşır. Ana maddeden geriye hiçbir kimyasal özellik kalmazken, maddenin bilgisi, Homeopatik ilaca dönüştürülür.

Bazı Remedy (Homeopati ilaçları) örnekleri

ACONIT: Aniden ortaya çıkan rahatsızlıklarda ,soğuk rüzgarda ya da cereyanda kalma sonrası ortaya çıkan şikayetlerde ilk tercih edilen maddedir. Terlenmeyen yüksek ateş, solgun yüz Acunit’ten fayda sağlayabilir.

ARNICA: Yaralanma, kanama, burkulma ve ezilmelerde alınacak ilk madde.

BELLADONNA: Boyun ağrısı yapan gribal enfeksiyonlar, kuru öksürük, güneş çarpması, zonklayan başağrısı, ateş sırasında çok terleme.

Uyarı: Burada yer alan öneriler bilgi amaçlıdır, homeopatınıza danışmadan kullanmayınız.

Sağlıklı günler dilerim.

 

Kaynakça:  www.organon-homeopati-dernegi.org

 

 

One Comment

  1. homeopati

    Homeopati, “hastalık yoktur, hasta vardır” yaklaşımı ile homeopati tedavisi görenlere özgü uygulanır. Faydalı bilgilendirici bir yazı teşekkürler

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*