Editör

Cenab-ı Hakkın kudretine iftira: Yalan…

 

İnsanları aldatmak amacıyla gerçek dışı şeyleri sözlü veya fiili olarak ifade etmeye yalan diyoruz. Yalan dinimizce kesin olarak haram kılınmış ve yalancılık münafıklık alameti olarak belirtilmiş olmasına rağmen maalesef İslâm âlemi olarak bu hastalığı içimizden söküp atamıyoruz. Bunun dinî, psikolojik, sosyolojik pek çok sebepleri var elbette. Temmuz sayımızı bu önemli konuya ayırdık ve elimizden geldiğince bu sebepleri tahlil etmeye çalıştık.

Müslümanlar olarak en büyük zaafımız, sevgili rehberimiz Kâinatın Efendisi’ne (asm), onun doğru sözlü oluşuna, güvenilir oluşuna uzak olmamız. Bu ayki kapak dosyamızla ilgili konuştuğumuz Muhammed Emin Yıldırım, bize Onun (asm) doğruluğunu, güvenilir oluşunu ve “Muhammed’ül-Emîn” vasfını anlattı…

Yalanın hayatımıza nasıl girdiğini çocuklukta aramaya karar verdik ve Psk. Merve koyuncu’ya “Çocuklar neden yalan söyler?” diye sorduk. Çocuklarla birlikte aslında yetişkinlerin de söylediği yalanın altındaki duygulara dair cevaplar aldık.

Diğer yandan Uzm. Dr. Kenan Taştan evliliklerde, eşlerin birbirine söyledikleri yalanların sebeplerine değindiği röportajında “Birey bozulursa aile de bozulur.” diyerek özellikle sosyal medyanın yalana teşvik eden bir unsur olmasından bahsetti.

Bu ay Nur Hacınebioğlu ve Ayşenur Aydoğdu’nun kapak dosyamıza katkı sağlayan yazılarıyla beraber özgün kalemlere de yer verdik. Ayrıca, İstanbul Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü’nü birincilikle bitiren Tuba Eren’le yaptığımız özel bir röportajımız da sizleri bekleyenler arasında.

Gül Bahçesi, Hayatın İçinden, Ayın İçinden, Tatlı Sayfa, Yemek, Kelimat Çiçekleri, İbret Levhaları ve İslâm Klasikleri bu ay da dergideki yerlerini aldılar. Keyifli okumalar diliyoruz…

Tebrik

On bir ayın sultanı Ramazan’a veda ederken, yaptığı tamir ve getirdiği bereketi bütün bir sene üzerimizde taşımayı niyaz eder ve Ramazan bayramınızı tebrik ederiz.

Taziye

Dergimiz Yayın Kurulu Üyesi ve yazarımız çok sevgili Meryem Tortuk, geçtiğimiz ay içerisinde Hakkın rahmetine kavuştu. Hastalığı vesilesiyle çektiği acıların ona şehitlik makamı kazandırmasını Cenab-ı Hak’tan ümid ediyor, ailesine ve yakınlarına tekrar başsağlığı diliyoruz.

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*