Editör

Nergis gibi sevmek…

 

“Ben kendimi beğenmiyorum, beni beğenenleri de beğenmiyorum.” demiş Bediüzzaman. Bu ifadenin hakikatini yaşamak hepimiz için zor. Zira uzun yıllardır, mitolojide geçen haliyle nergis çiçeği gibi, kendini beğenmeye, kendini seyretmeye alıştırılmışız. Lakin biz yine de bu konuyu konuşmak istedik. En azından bu duygunun ortaya çıkış veya ifrata gidiş sebeplerini dahi tahlil edebilirsek, bu hâli hastalık boyutuyla yaşayanlar için de bir adım olur diye düşündük.

“Narsisizm” konulu kapak dosyamızda birbirinden güzel isimlerle yaptığımız röportajlar yer alıyor. Pedagog Adem Güneş ile “Bir narsist nasıl yetişir?” sorusunun cevabını ararken, Uzm. Psk. Cihad Kaya ile narsisizmin eşler arası ilişkiye yansıyan boyutunu konuştuk. Uzm. Dr. Hakan Yalman narsisistik kişilik bozukluğunu ve tedavisini Kur’ânî pencereden yorumlarken, Nesibe Bahtiyar “Narsist nefislerin irade problemi”ne değindi. Belgin Çakır ise narsisizmde belki de en önemli aşama olan kendini kusurlu görebilme ve hastalığının farkına varabilmenin önemini ele aldı.

Kapak dosyamızın dışında, Zahide Yeşilmen, Şeyma Türkan ve Nuriye Sağdıç güzel yazılarıyla dergimize katkı sağlarken; Kelimat Çiçekleri, Nurdan Sayfalar, Ayın İçinden, Hayatın İçinden, Fitoterapi sayfaları da dergide yerlerini aldı. Keyifli okumalar.

Bu ay on bir ayın sultanını karşılayacağız. Ramazan-ı Şerîf her sene olduğu gibi bu sene de seksen küsur sene ibadetli bir ömr-ü bâkiyi temin etmesi müjdesiyle beraber geliyor. Bize de çalışıp bu kazanca lâyık olmak düşüyor. Öyleyse Bizim Aile olarak biz de, Ramazan-ı Şerifinizi bütün ruh-u canımızla tebrik ve her gecesi bir nevi Leyle-i Kadir hükmünde hak­kımızda menfaattar olmasını niyaz ederiz efendim. Hayırlı Ramazanlar…

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*