Editör

Başkası olma kendin ol…

Yepyeni ve dopdolu bir sayıdan herkese merhaba. Bu ay sizler için bol röportajlı, ehemmiyetli mi ehemmiyetli bir kapak dosyası hazırladık. “Gösteriş hastalığı” na yer verdiğimiz sayımızda, aile ve sosyal ilişkilerimizde sıkça rastladığımız, belki de farkında olmadan kendimizi içinde buluverdiğimiz, her alana sirayet eden “Gösteriş” marazını masaya yatırdık.
Birbirinden farklı birçok isimle görüştüğümüz kapak dosyamızda, “Sanal hayat, ‘olmaktan’ çok ‘görünmek’ üzerine kuruludur.” diyen Uzm. Klinik Psk. Mehmet Dinç ile gösterişin en zirvede yaşandığı yerlerden biri olan internet ve sosyal medya ayağına da değinirken, Psk. Mehtap Kayaoğlu ile son dönemde sıkça duymaya başladığımız, bebeğin dünyaya gelişinin kutlandığı “Baby shower” partilerinin ve parti kültürünün alt yapısını konuştuk.
Diğer yandan ise “Tevazu bir insanlık dilidir.” diyen İlahiyatçı-Yazar Süleyman Kösmene ile gösteriş hastalığının etrafımızı sardığı bu asırda, kâinatın yaratılış sebebinin (asm) tevazusunu bir kez daha zikretmek istedik. Toplumun medya vasıtasıyla pek çok konuda yönlendirildiği bu gösteriş asrında, maalesef ki olduğundan farklı görünme gibi birtakım suni, gayri samimî tablolar içerisindeyiz. Bununla bağlamda görüştüğümüz Prof. Dr. Mehmet Soysaldı ise bizlere Kur’ân, sünnet ve Risale-i Nur ışığında “riya” kavramını anlattı.
Peygamberimiz’in (asm) sünnetine, Kur’ân’ın hükümlerine göre, israf ve gösterişe varmadan, şer’î ve helâl sınırlar dâhilinde düğün merasimlerini nasıl gerçekleştirmek gerektiğini konuştuğumuz Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Ömer Çelik ile yaptığımız röportajın yanı sıra, her ay olduğu gibi Gül Bahçesi, Nurdan Sayfalar, Ayın İçinden, Hayatın İçinden, İbret Levhaları, Kelimat Çiçekleri, Fitoterapi ve Tatlı Sayfa da bu ay sizleri bekleyenler arasında.
İstifade edeni bol olsun efendim, keyifli okumalar…

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*