Editör

Nasıl “oku”yoruz?

 

Okumak, kitabı, kâinatı, insanı, yaşadığımız her halden tutun da belki her şeyi okumak… Okumak de­diğimiz şeyin o kadar çok veçhesi var ki, belki ondandır ilk emrin “Oku” oluşu. Bundan sebep latif tevafuk­ların yaşandığı Mayıs sayımızda, bizler de neyi, neden, nasıl okumamız gerektiğini masaya yatırıyoruz.

Kur’ân-ı Kerim’in ilk emri neden “Oku” olmuştur? Okumak denilirken, nasıl bir okumaktan bahsedilir? Okumak fiilinin üzerine biraz tefekkür etsek, acaba hangi pencereler bize açılır? Kitap okumanın insanlar üzerinde sakinleştirici, huzur verici etkisi vardır. Peki “okumak” dediğimiz şey psikoloji alanında nasıl kullanılır? “Bibliyoterapi” yani kitapla tedavi nedir? Bu sorular biraz merakınızı celb ettiyse, bu mübarek aylarda sizin için dopdolu bir kapak dosyası hazırladık demektir.

Unutulmaya yüz tutan kütüphane kültürümüze de değindiğimiz Mayıs sayımızda, bir kütüphaneci olan eski Yayın Kurulu Üyemiz, Değerli Yazarımız Meryem Tortuk’u vefatının birinci sene-i devriyesinde bir kez daha rahmet ve hayırla yad ediyoruz.

Bunların yanı sıra, esma-i hüsnayı çocuk terbiyesi boyutunda okuduğumuz röportajımızın bulunduğu, Fıkıh Günlüğü, Not Defteri, Sağlık, Şiir ve bize gönderdiğiniz, acaba yayınlanır mı ki diye düşün­düğünüz pek değerli çalışmalarınızın yer alacağı “Misafir Kalem” adlı yeni sayfamız da Mayıs sayımızda sizleri bekleyenler arasında. Oku­yanımız bol olsun efendim…

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*