Editör

Sağlıklı bir hayat için…

Zamanımızın birbirinden farklı maddî manevî birçok rahatsızlığı var. Bunların en basında gelenlerden biri de aşırı kiloya ve hareketsizliğe bağlı hastalıklar. Her şeyin kolayını bulduğumuz günümüzde, yürümek gibi fiziksel aktivitelerde bulunmak birçoğumuza külfetli geliyor. Asansörsüz evleri seçmiyor, yürüme mesafesinde olan birçok yere ise araçlarla gitmeyi tercih ediyoruz! Uzmanların günde ortalama 10.000 adım dedikleri hedef, maalesef bizim tercih ettiğimiz yasam seklinin çok çok üstünde kalan bir sayı oluyor.

Her şeyde ölçümüz olan sünnet-i seniyyedeki ince çizgiler bu noktada olması gerekenden ne kadar uzaklaştığımızı ortaya koyuyor. Evet fiziksel aktivitede bulunmak ya da spor yapmak ecdadımızın da uyguladığı, sünnet-i seniyyede de yer alan ve maalesef göz ardı ettiğimiz bir nokta. Hal böyle olunca bizler de sizlerle birlikte bu hakikati bir kez daha hatırlayalım dedik ve spor ve sağlık dolu bir kapak dosyası hazırladık.

Sporun İslâm’daki yeri ve ölçüsü nedir?, Çocukluk, hamilelik, yaşlılık, insan hayatının her döneminde, spora nasıl yer verebilir?, Hanımların hayatında sporun önemi ve karsılaştıkları engeller nelerdir?, İbadetlerimizin bir hikmeti de insana sağladığı fiziksel aktivite olabilir mi? Ecdadımızdan miras, unutulmaya yüz tutan ata sporlarımızı da gelin bu ay birlikte hatırlayalım…

Kurban Bayramı yaklaşırken…

Ağustos ayının sona ermesiyle birlikte, inşallah Kurban Bayramı’nı idrak edeceğiz. Hac gibi kutsal bir vazifenin de yerine getirileceği o kutlu günde, Kurban kesmenin fazîletine Fıkıh Günlüğü sayfamızda değinirken, kurban bağışlarınızı dünyanın çeşitli ülkelerindeki ihtiyaç sahiplerine dağıtan Avusturya Nur Vakfı da yaptığı faaliyetlerle dergimizde yerini alıyor.

Bunun yanı sıra, her ay vefatları münasebetiyle andığımız isimlerin yer aldığı Ayın İçinden sayfamızla birlikte Kelimat Çiçekleri, Not Defteri, Fitoterapi, İlham da sizleri bekleyenler arasında, keyifli okumalar…

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*