Editör

Başlangıçların mevsimi, Eylül…

Eylül ayının gelmesiyle birlikte birçok heyecanı birlikte yaşıyoruz. Yeni bir mevsimin, yeni bir dö­nemin, başlangıçların habercisidir aslında Eylül… Hicri Yılbaşının Eylül ayına tevafuk etmesiyle yeni bir yılı da bu ay karşılayacağız inşallah.

Herkes için ayrı bir anlamı olan Eylül ayı, eğitim-öğretim döneminin de başlamasıyla birlikte çocuklar ve aileleri için yeni telaşların başlangıcı demektir. Hem aileler, hem de çocuklar açısından birçok probleme gebe olan bu hassas dönem için, sizlere rehber niteliğinde bir kapak dosyası ha­zırladık.

İlk defa okula başlayacak olan çocukların kaygıları, korkuları neler? Okul korkusunu yenmek için neler yapmalı? Çocuklara ödev yapma alışkanlığı kazandırma noktasında neler yapılabilir? Eğitim sürecinde veli-öğretmen ilişkisi nasıl olmalı? Hepsinin cevabı bu ayki sayımızda sizleri bekliyor.

“Şehrullahi’l-Muharrem”

Eylül ayı ile birlikte hadislerde “Allah’ın ayı” olarak geçen ve fazileti bakımından, Ramazan ayın­dan hemen sonra gelen Muharrem ayına gireceğiz. Peki Muharrem ayının özellikleri ve faziletleri nelerdir? Bu ayda neler yapmak faziletlidir? Süleyman Kösmene sizler için cevaplıyor…

Başka neler mi var?

Evlilikte huzur herkesin duası. Ama huzuru bozan, evliliği sonlandırmaya götüren haller var. “Boşanmaya götüren sebepler neler?” Biz sorduk, Aile Danışmanı Özge Gökhan Kır okuyucularımız için anlattı.

Bunların yanı sıra evlâtlık edinme hususunda merak edi­lenlerin yer aldığı Fıkıh Günlüğü ile birlikte, yeni bir ismi konuk ettiğimiz Misafir Kalem sayfamız ve her ay olduğu gibi Hayatın İçinden, Dünya Dönüyor, Gül Bahçesi, Nurdan Sayfa. Not Defteri de Eylül sayımızda yerini alıyor. Keyifli okumalar…

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*