Editör

Bir yıl daha biterken…

Aralık sayımızdan herkese merhaba. Bu ayla birlikte bir yılın daha sonuna geldik. Zaman ne kadar da çabuk geçiyor dediğinizi duyar gibiyim. Ahir zaman insanları olarak hayat akışımız hızlandı, ondan mıdır bilinmez, günler, haftalar, aylar su gibi akıp gidiyor ömrümüzden. Rabbim zamanımızı bereketli kılsın. Biten bir yılın sonu da, hayatımızı, kendimizi mukayese edip, daha iyiye gitmeye vesile olsun inşallah.

Bulunduğumuz zaman diliminin, bize menfi ya da müspet birçok getirisi olduğunu biliyoruz. Buna istinaden Aralık kapak dosyamızda, çağımız insanın değişen yaşam şekillerinin, alışkanlıklarının, ruhî sıkıntılarının bir getirisi olan sağlık problemlerine değinerek, belki de adını ilk defa duyacağınız rahatsız­lıklara yer verdik.

Hasta Bina Sendorumu gibi AVM, plaza gibi kapalı alanlarda çokça zaman geçirmekten kaynaklanan hastalıklardan tutun da, TV karşısında çokça zaman geçiren çocuklarda, daha fazla görülme riski olan otizm gibi hastalıkları konu ettiğimiz kapak dosyamızda, tespit edilmesi daha müşkül olan “psikolojik ağrılar”a da değindik.

Bunların yanı sıra Psk. Banu Arslan Çocuk Eğitimi sayfasında dillere pelesenk olmuş bir rahatsızlık olan Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu’nu kaleme alarak, birçok kafa karışık­lığına da son verirken, her ay olduğu gibi aktüel sayfamız Not Defteri, vefatının sene-i devriyesi olan Mehmed Akif Er­soy’a yer verdiğimiz Ayın İçinden, yeni tariflerin yer aldığı Tatlı Sayfa da sizleri bekleyenler arasında. Keyifli okumalar…

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*