Kurşun Kalem

Zamanın Hastalıkları

 

Bulunduğumuz dönemin, bize birçok kolaylık sağlayan veçheleri olduğu inkar edilmez bir gerçektir. Uzakları yakın etmesi, her anlamda zaman alan işlere, pratik çözümler getiren yeniliklerin olması ve bunun faydası da aşikardır.

Gelgelelim ki yolunda gitmeyen bir şeyler de yok değil. Özellikle de insan sağlığı konusunda. Bunları göz ardı etmekten ziyade, gündeme getirip, farkındalık oluşturmak, zararın neresinden dönülse kârdır diyip, çağımızın bazı hastalıklarına dikkat çekip, çözüm ve önerilerini aktarmakta da fayda var.

Konuya “çağımızın hastalıkları” yönüyle bakınca karşımızı maalesef maddî- manevî birçok rahatsızlık çıkıyor. AVM, plaza gibi kapalı alanlarda çokça zaman geçirmekten kaynaklanan hastalıklardan tutun da, TV karşısında çokça zaman geçiren çocuklarda, daha fazla görülme riski olan otizm gibi.

Bahsi geçenler, rahatsızlıkların maddi boyutu. Bir de tespit edilmesi daha müşkül, manevî, ruhî yönü olan “psikolojik ağrılar” var ki, özellikle birçok hanım da bundan muzdarip. Hatta belki yaşadığı, sebebi bulunamayan hastalıkların altında, psikolojik, terapi ile halledilmesi gereken bir yönü olduğunun farkında bile değil.

“Hastalığı indiren, şifâsını da indirmiştir” hâdisinin sırrınca, her hastalığın bir vazifesi olduğunu, gerekli mercilere başvurup, dua ettikçe, vazifesini bitirip bizden gideceğini bilmek, dayanak noktamız olsun inşallah.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*