El Emeğim

Peçete halkası

Yeni yılda, yepyeni bir sayfadan hepinize merhabalar! İsminden de anlaşılacağı üzere, kendi el emeklerimizle neler üretebiliriz, neler yapabiliriz sorusunun cevabını, hep birlikte her ay bu sayfada bulmaya çalışacağız. Sizler de projelerinizi ve fikirlerinizi yazarak, bizimle bu heyecanı paylaşabilirsiniz. yaseminkopukdikici@gmail.com adresine göndereceğiniz mailleri dört gözle bekliyoruz.

Şimdi gelelim bu ayın projesi peçete halkası yapımına. Malzemeleri tuhafiyelerden kolaylıkla bulabileceğinizi düşünüyorum. Oldu ki tuhafiyede bulamadınız, internet üzerinden sarf malzeme satan sitelerden de alabilirsiniz.
Malzemeler:
* Peçete halkası
* Sıralı inci
* Fırfır kurdele veya gipür
* Beyaz ve mor renklerde saten kurdele
* Çiçekler (lateks ve cipso çiçek)
* Boncuk
* Yapıştırıcı (Ben genelde sıcak silikon kullanıyorum, soğuk silikon, Japon yapıştırıcısı da kullanılabilir)
Yapılışı:
*Öncelikle peçete halkasına silikon sıkıp, beyaz kurdeleyi etrafını saracak şekilde yapıştırıyoruz. *Bu sefer kurdele üzerine sıralı inciyi boylu boyunca yapıştırıyoruz.
*Mor renkli kurdeleyi fiyonk yapıp, uçlarına boncuk takıyoruz.
*Ardından fırfır kurdele veya gipürü yuvarlama işlemini yapıyoruz. Tercihe göre yapıştırıcı kullanarak yapabilirsiniz veya iğne iplik ile de dikebilirsiniz.
*Yuvarladığımız fırfır kurdele üzerini çiçeklerle istediğimiz gibi süsleyip, öncelikle daha evvel hazırladığımız fiyonk kurdeleyi, ardından çiçekli kurdeleyi halkanın üzerine yapıştırıyoruz. Peçete halkamız bitti bile…
Aynı malzemelerle yer değiştirerek, farklı modelde peçete halkaları elde edebileceğiniz gibi, farklı materyallerle farklı peçete halkaları da yapabilirsiniz. Haydi hayal gücümüzü çalıştırmaya! Kolay gelsin becerikli hanımlar!

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*