Dekorasyon

Çocuk köşesi

Bu ayki iç mekân köşemizde çocuklar için oyun alanları geliştiriyoruz. Özellikle dar ve ço­cuk odası bulunmayan mekânlarda, eğlenceli, çocuğunuzun ufkunu açacak, bir o kadar da dü­şük maliyetli oyunlar hazırlıyoruz.

Evet yapması kolay, malzemesi hemen he­men her evde bulunabilecek bir karton kutu. Neden bunu atmak yerine, çocuğumuza eğlen­celi bir oyun hazırlamayalım? Bu sadece küçük bir fikir. Eminim siz bunu daha da geliştirebi­lirsiniz. Kim bilir belki de çeşitli boyalarla daha gerçekçi bir gemi algısı da oluşturabilirsiniz.

Rulo kartonlar ve pet şişeler, bunlarla neler yapılmaz ki? Saatlerce vakit geçirilecek bir oyun alanı olmaz mı sizce de? Bunları farklı renklere boyayarak ve kullanılan renklerle eşdeğer toplar kullanıp çocuklarınıza çok daha eğlenceli şekil­de, renkleri öğretebilir becerilerini geliştirebilir­siniz. Ayrıca bu küçük oyunlar için evinizin her­hangi bir köşesini de değerlendirebilirsiniz.

Madem eğitici çocuk oyunları diye başladık, eğitici çocuk köşesi diye devam edelim. Hepimiz eli kalem tutan çocuklar yetişsin isteriz. Fakat bazen farkında olmadan onları bu eylemden uzaklaştırmış olabiliriz. Çocuk kalemi eline aldığı zaman “Aman çocuğum duvarı çizme”, “aman evladım dolap mahvoldu” nidaları atılır. Artık bunun yerine, boş kalan duvarlarımızı neden bir yazı tahtası ile süslemeyelim?

Hem eğlenceli, hem de dekoratif köşemiz hepimize hayırlı olsun…

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*