Editör

İnsanlığın değişmeyen ihtiyacı; adalet

“Muhakkak ki Allah, size emanetleri ehline vermenizi ve

insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder. Gerçekten Allah, bu emriyle size ne güzel öğüt veriyor!

Şüphesiz Allah, her şeyi hakkıyla işitir ve her şeyi hakkıyla görür.”1

İlahî emirlerde yerini alan adalet, insanın, hayvanatın hatta her canlının ihtiyacı. Fıtratımıza yerleşti­rilen bu ihtiyaç ve arzuyu, insan var olduğu her dönemde aramış ve aramaya da devam ediyor. Her daim muhtaç olduğumuz bu hakikat, Mart sayımızda kapak dosyası olarak karşınıza çıkıyor.

İnsanlığın bir özlemi olarak ele aldığımız ‘adalet’ kavramı, Bediüzzaman ve talebelerinin hayatındaki adalet anlayışı, gerçek adalet nedir? sorusunun cevabı, OHAL kapsamında yaşanan aile-kadın ve çocuk mağduriyetleri, mesleki anlamda emsallerini görmeyi arzuyu ettiğimiz ‘Vicdanlı ve adil bir hâkime: Hesna Şener’ gibi başlıkların yer aldığı dosyamızın, dua hükmüne geçmesini arzu ediyor, istifadeye medar olmasını temenni ediyoruz.

Başka neler mi var?

Çocuğuma hak, adalet, hukuk gibi kavramları nasıl öğreti­rim? sorusuna cevap bulacağınız Çocuk Eğitimi sayfamız ile bir­likte, yediğimiz gıdaların iç yüzünü anlatan Ne Yiyoruz?, her ay olduğu gibi Dekorasyon, El Emeğim, Mutfak Kitaplığı, Tatlı Sayfa ve daha niceleri de bu ay sizleri bekliyor.

Manevi ticaret mevsimi

Bu ay itibariyle üç aylara gireceğiz inşallah. Bediüz­zaman Hazretleri’nin ifadesiyle şuhur-u selase, ticaret-i uhreviyenin bir kudsî pazarı ve ehl-i hakikat ve ibadet için mümtaz bir meşher ve üç ayda seksen senelik bir ömrü ehl-i imana temin ediyor. Başka vakitte ‘on’ olan her bir hasenenin sevabı, Receb-i Şerifte yüzden geçiyor, Şâban-ı Muazzamda üç yüzden ziyade ve Ramazan-ı Mübarekte bine çıkıyor ve Cuma ge­celerinde binlere ve leyle-i Kadirde otuz bine çıkıyor. Bizler de bu manevi ticaret mevsimini, en kârlı şekilde geçirmenizi diliyor ve Regaip Kandilinizi şimdiden tebrik ediyoruz.

Dipnot: 1. Nisa Suresi, 58

“Rahmet-i İlâhî’den ümit ederim ki, mevtim, hayatımdan ziya­de dine hizmet edecek.” diyen Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerini, vefatının 58.yılında rahmetle anıyoruz.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*