Dekorasyon

Küçük evler büyük insanlar

Şehirleşmenin getirdiği modern sıkışıklık, haliy­le yaşadığımız alanlara da yansıyor, evler küçüldük­çe küçülüyor ve rahatça yerleşmek çok güç duruma gelebiliyor. Peki ne yapmalıyız? Yaşadığımız mekâ­nı nasıl daha kullanılır hale getirebiliriz? Küçük ev­lerde de arzulanan tasarımları yapmak mümkün mü?

Tasarım, dekorasyon sadece büyük evler ya da büyük mekânlar için değildir. Büyük mekânlar ra­hatlıkla tasarlandığı gibi, küçük mekânlar da rahat­lıkla istenilen potansiyel kullanıma kazandırılabilir. Sadece doğru tasarımları bulmak gerek. Bir evin dekorasyonunu yaparken mutlaka mimarî özellik­leri göz önünde bulundurulmalı. Küçük bir ev için doğru tasarımın başlangıcı evinizi iyi tanımak ve boyutuna uygun tasarımlar yapmak olacak. Bura­da demek istediğim yalnızca beğendiniz diye evi­nizde gereksiz ve fazla yer kaplayacak eşyalardan mobilyalardan kaçınmak. Çok beğenerek aldığınız o mobilyalar bir süre sonra evinizin havasını daralta­cak ve ferahlıktan uzak sıkıcı bir mekâna dönüşebi­lir aman dikkat. Şimdi evi küçük fakat ruhu büyük insanlar için neler yapabiliriz diye bakalım.

Küçük evlere uygun özel mobilyalar alabileceği­niz gibi pratik tasarımlara da göz atmanızda fayda var. Özellikle fonksiyonel niteliğiyle ön plâna çıkan ürünleri, daha doğru tasarı­mı elde etmemizde yardımcı olacaktır. Bu da daha ziyade kompakt mobilyalara yönel­meniz anlamına gelir. Böylece daha az yer kaplayan eşyalar sayesinde daha ferah bir ala­nınız olur. Pratik mobilyalar dışında da, küçük ev modelle­rini güzelleştirmek üretici de­korasyon fikirleriyle mümkün. Küçük evler için yaptığımız bu tasarım arayışlarının amacı daha fazla yer açmak değil, doğru tasarımla yaşama alanımızı daha estetik bir görünüm sağlamaktır.

Küçük evlerde yapılabilecek en öncelikli davra­nış, açık ve canlı renkler kullanmak olacaktır. Açık renkler mekânı her zaman daha büyük algılama­mıza yardımcı olur. Mekânı çarpıcı ve etkili kılmak büyük mobilyalar kullanmak demek değildir, bunun için etkili çarpıcı bir renk kullanıp mobilyamızı daha göz alıcı bir hale getirebiliriz. Ayrıca kafesi andırır lamba gibi objeler, modern stili hissettiren bir de­korasyondur. Evin hangi bölümü olursa olsun orayı yeşillendirmekten de korkmayın. Küçük banyonu­za koyacağınız yeşil bir bitki banyonuzu muhakkak daha ferah gösterecektir. Asıl iş kendinizi ve evinizi sevmek.

Apartman dairelerinde bir duvarı farklı bir ren­ge boyamak dekorasyon açısından yenilik katar. Bu duvarınız daha mat bir renge sahipse renklerin kontrastlığından faydalanıp daha renkli bir tablo yada çarpıcı renkte bir mobilyanızı duvarla bütün­leştirirseniz daha etkili duracaktır. Yine küçük evler için akıllı çözümlerden biri duvar nişlerinden en iyi şekilde faydalanmak olacak. Kitaplarınız ve çeşitli pikaplarınız için yeterli alan elde edebilirsiniz. Pra­tik yöntemlerle siz de küçük ev modelinize akıllı çözümler yapabilirsiniz.

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*