Dekorasyon

Country tarzı

Değerli Bizim Aile okurları dekorasyon köşe­mizde yeniden beraberiz.Hatırlarsanız Haziran sa­yımızda iç mekân tasarımı için sanat akımlarından olan retro dekorasyonu konuşmuştuk. Bu sayımız­da da onun devamı olarak, bize yardımcı olacak iç mekânda country tarzını biraz konuşalım.

Evinizin her bölümünde rahatlıkla country tar­zını uygulayabilirsiniz. Buna banyonuz da dâhil. Bu stilde biraz daha sadelik ve dinginlik hâkim, parlak ve abartılı tasarımdan uzaktır. Daha çok soft ve pastel renklerin tercih edilir.

Country tarzını neredeyse sevmeyen yoktur. Evin herhangi bir bölümünde rahatlıkla uygula­nan bu tarzda, antika görünümlü eskitilmiş ahşap ürünler çok sık kullanılır. Bununla beraber yeni ama eski gibi duran mobilyalar, kullanacağınız diğer ürünlerle beraber çok şık olacaktır. Oymalı ahşap işlemeli mobilyalar oldukça ön plana çıkarılır. Bun­ları ön plana çıkaran şey ise şüphesiz el işçiliğinin narin dokusudur. Country tarzında bilinenin aksine çok koyu renkler tercih edilmez. Bu tarz rahatlığına düşkün insanların ortak tercih noktasıdır. Çünkü koltuk ve kanepeler oldukça büyük, minderler ra­hat ve konforludur.

Bunların hepsi güzel ama ben evimde doğal taş döşeme ve duvar kâğıdı kullanamaz mıyım deyişi­nizi de duyar gibi oldum. Elbette kullanabilirsiniz hatta doğal taş döşemeli bir şömineyle bu tarzı daha da güçlü kılabilirsiniz. Salon ve yemek ma­sanız için sarkıt ferforje aydınlatma elemanlarında country tazının tamamlayıcısı olacaktır. Bu yüzden aydınlatmaları es geçmemekte büyük fayda var.

Mekânınızın tamamlayıcısı olan biblo ve süsle­re de değinmeden de geçmeyelim. Çünkü bu tarz için cam ve kristal objelerden uzak durulmalı. Bu­nun yerine seramik, metal ve ahşap nitelikli ürünler kullanılmalıdır.

Unutulmaması gereken küçük dipnotlarla country tarzını bitirip bir sonraki sayımızda görüş­mek ve yalnızca tarzların değil farzlarında olduğu mutlu, huzurlu mekânlar da yaşamanız dileğiyle.

* Desenli duvar kâğıtları

* Çiçekli perdeler

* Pofuduk koltuklar

* Çiçekli koltuk yastıkları ve daha birçok çiçekli detay

* El işçiliği ahşap mobilyalar

* Soft ve pastel renkler

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*