Editör

Her çocuk özeldir…

“Çocuklar yağmura benzer. Onları bir kaba koymaya çalışmayın. Toprak olun.”

Güzelliklerin ve başlangıçların mevsimi olan sonbaharın, ilk ayından, herkese merhaba. Bereketli, huzurlu bir dönemi geride bırakmış olmayı umud ederek, Hicrî yılbaşına da gireceğimiz bu ayda, yepyeni bir seneyi daha kucaklayacağız…

Evli evine, köylü köyüne birer birer dönerken, bu ay içerisinde yeni bir eğitim-öğ­retim sezonunun daha kapısını aralayacağız. Bizler de buna istinaden eğitim siste­mindeki handikapları bahsimizden hariç tutarak, aslî kaynaklarımızda da yerini alan, son dönemde ise adını daha sık duymaya başladığımız “Mizaca uygun eğitim”i kapak dosyamıza taşıdık.

Her çocuğun biri birinden farklı, şahsına münhasır ve özel olduğunu vurguladığı­mız, fıtrata uygun olarak geliştirilmiş okul öncesi eğitimin mahiyetine değindiğimiz bu dosyada Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin eğitim anlayışını da bir kez daha sayfalarımıza taşıdık.

Bizim çocuk üstün zekâlı!

Birçok ebeveynin, eğitimcilere yönelttiği bir soru var, “Bizim çocuk üstün zekâlı mı?” Psk. Banu Arslan’ın kaleme aldığı Çocuk Eğitimi sayfamızda bu ay, üstün zekâ kavramı nedir? Bir çocuğun üstün zekâlı olup olmadığını nasıl anlarız? Bu konuda sık bilinen yanlışlar neler? gibi sorulara cevap bulacaksınız.

Mutlu Aile Modeli

Aile içi ilişkiler ve istişarenin mahiyeti, kız çocuklarını yetiştirirken gösterilmesi gereken hassasiyetler gibi daha birçok konuya değindiğimiz, eşi ile birlikte kaleme aldıkları, Mutlu Aile Modeli kitabıyla Eğitimci Yazar Yasemin Yaşar ile yaptığımız ke­yifli sohbet de Aile sayfamızda bu ay yerini alıyor.

Zengin muhtevalı Dağarcık sayfalarımız…

Merakla beklenen sayfalarımızdan olan, Gıda Yüksek Mühendisi Nurcanan Akbaş Aydın’ın kaleme aldığı Ne Yiyoruz’da bu ay “Trans yağlar” var. Bunun dışında ‘Oku­ma köşem’le Dekorasyon sayfasında yer alan İç Mimar Nuran Salman, her ay basit malzemelerle, pratik, estetik şeyler üreten El Emeğim ve daha nicesi Eylül sayımızda sizleri bekliyor. Keyifli okumalar…

Tebrik

Âlem-i İslâm olarak birlik ve beraberliğe azamî ihtiyacımız olduğu bugünlerde, ge­lecek yeni yılın hayırlara, barışa, kardeşliğe, âlem-i İslâm’ın maddî-manevî problem­lerinin çözümüne ve ittihad-ı İslâm’a vesile olmasını Cenâb-ı Hak’tan niyaz ederiz.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*