Dekorasyon

Gündemden düşmeyen ‘yeni gelin’ evleri

Bu ayki yazımızda çoğu zaman eleştirilere ma­ruz kalan, yeni evlenen, genç gelinlerin ev dekoras­yonlarına yer verelim istedim. Neden bu kadar çok konuşulup, eleştirilere maruz kalıyorlar ve yaptıkla­rı hatalar nelerdir bunun üzerine konuşalım.

Yeni kurulan evlerin en büyük avantajı, birçoğu­nun sıfırdan alabilme imkânı vardır. Bu yüzden ince eleyip sık dokuyarak, evlerinde rahat ve şık bir ta­sarım yakalayabilirler. Ancak bunun için birkaç püf noktasına dikkat etmek gerekiyor.

Öncelikle yapmanız gereken ilk şey, iyi bir plânla asıl ihtiyaçlarınızı belirleyip, gereğinden fazla eşya almamaya dikkat etmek. Bu plânı yaparken yerle­şeceğiniz evin ölçülerini de dikkate almanızda fay­da var. Büyük bir eve yerleşmek gibi bir plânınız var­sa, küçük mobilyalardan ziyade biraz daha mekânı dolu gösterecek mobilyalar tercih edebilirsiniz. Fa­kat bu küçük bir evse daha minimal mobilyalar al­makta fayda var. Seçilen mobilya ve aksesuarlarda, mümkün olduğunca pastel renkler tercih edilmeli. Böylece daha huzurlu, sakin bir eviniz olacaktır.

Fazla eşya evinizi daha kasvetli ve boğucu gös­terecektir. Bu yüzden her şeye ihtiyacınız varmış gibi düşünüp, evinize tıkıştırmaktan uzak durma­lısınız. Çok ihtiyacınız olursa daha sonra da bunu alabileceğinizi unutmayın. Evinizin başkalarının zevklerinden ziyade, sizin zevkinizle döşenmesi daha mantıklı olacaktır. Çünkü bu evde siz ve aile­niz yaşayacaksınız.

Pahalı ve lüks şeylerden ziyade ihtiyacınızı kar­şılayacak kullanışlı eşyalarınızın olması daha önem­lidir. Bu aşamada unutulmaması gereken bir şey daha varsa, o da birbiriyle alâkası olmayan eşyalar­dan uzak durmak. Karmaşık desenli birçok eşyanın bir odaya tıkıştırılması hem çok göz yoracaktır, hem de bir süre sonra sizi aldığınıza pişman edecektir.

Evet, yeni bir yuva kurduğunuz için heyecanlı ol­mak gayet normal. Ancak her yere dantel ve kurde­leler takmak, tüm çeyizi sergilemeye çalışmak göz yoracağı gibi size eleştiri de getirebilir.

Bütün bunları yaparken asma tavan ve aydınlat­ma elemanlarına dikkat etmek gerekir. Gereğinden büyük, mekânı boğan asma tavan yapmaktan uzak durulmalı ve mekânı karanlığa boğan aydınlatma elamanları kullanmamaya dikkat edilmelidir. Ay­dınlatma elemanları fazla gösterişli de olmama­lıdır. Bütün bunları dikkate alarak daha keyifli bir hayat yaşamanız dileğiyle.

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*