Dekorasyon

Duş kabininde doğru tercih nedir?

Pek çok kişinin ev alırken ya da banyosunu ta­dilattan geçirirken, kararsız kaldığı bir nokta oluyor. Duş kabini tekneli mi, teknesiz mi olsun? Kullanışlı bir banyo için hangisi temel alınmalı? Duş için en doğru ve konforlu sistem hangisidir?

Ev dekorasyonunda önemli bir yere sahip olan banyolar, en keyifli alanlardan biridir. Temizlenmek ve rahatlamak için kullanılan bu alanın; kullanışlı, şık ve sağlıklı olması önemlidir. Bunun için doğru tercih­ler ve tasarımlar çok önemlidir. Banyo dekorasyon­larında önemli bir yere sahip olan duş kabinlerinin, günümüzde oldukça farklı tasarımları ve çeşitliliği mevcuttur. Her alana ve farklı mimarî yapılara dahi kolaylıkla entegre edilebilen bu tasarımlar, şüphesiz hayatımızı kolaylaştırmıştır. Evet, tasarımlar haya­tımızı kolaylaştırır ama doğru tercihlerle.

Duş kabini denilince, pek çok kişinin aklına, nedense duş teknesini de içeren modeller geliyor. Duşun bir teknesinin olması, duş yapılacak alanı sı­nırlandırması bakımından uzun zaman tercih edildi. Fakat zamanla duşta tekne kullanımının çok sağ­lıklı olmadığı, tasarım açısından, mekâna yeterin­ce estetik bir hava katmadığı göz önüne alınarak, teknesiz tasarımlara yönelmeye başladık. Neden duş kabininde tekne kullanmamalıyıza dair birkaç noktaya değinelim.

Teknesiz duş kabini, kullanım ve uygulama açı­sından kesinlikle daha pratiktir. Her alana kolaylıkla uygulanabilir, özellikle küçük banyosu olan aileler için mekânda daha geniş ve ferah bir etki uyandıra­caktır. Tekne kullanılmadığı için, alan sınırı ortadan kalkar. Zevke göre daha büyük ya da küçük bir ban­yo tasarlayabilir, sınırların dışına çıkabilirsiniz.

Estetik açıdan değerlendirmek gerekirse; duş teknesi tasarımları genellikle birbirinin aynısı oldu­ğu için, her mekânda alışageldik bir görünüme denk gelirsiniz. Tabi ki yüksek bir bütçe ayırıp, özel duş teknesi tasarımları da tercih edebilirsiniz. Buna ih­tiyaç duymamanız halinde ise teknesiz duş kabini­nizde farklı fayans, mermer ya da ahşap platform­lar kullanarak estetik bir görünüm yakalayabilirsi­niz. Böylece banyonuzda daha modern bir tasarım elde etmiş olacaksınız.

Duş tekneleri kullanımı, banyoda temizlik ve hij­yeni sağlamak için de büyük problem teşkil etmek­te. Tekne kullanımı banyoda ekstra bir yükseklik ve çıkıntıya sebep olur. Bu da suyun ulaşamadığı nok­taların olması hasebiyle, yeterince temizlenmeyen bir banyo demektir. Teknesiz duş kabinleri düz bir zeminde olmasından ötürü hijyeni sağlamak daha kolaydır.

Kullanım açısından daha rahat olan teknesiz duş kabinleri, özellikle yaşlılar, çocuklar ve engelli kişiler için vazgeçilmez bir kolaylık sağlıyor. Ekono­mik açıdan da daha avantajlı olan bu banyolar eks­tra bir maliyetten kurtulmamızı sağlıyor.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*