Editör

Güzeli gören gözler…

“Güzellik baktığın şeyde değil, bakışında olmalı. Güzel olan, yüz gözünün gördüğü değil, gönül gözüyle gördüğündür.”

Hz. Mevlana

Güzellik, tarih boyunca içi farklı şekillerle doldurulmuş bir kavram olmuştur. Bulunduğumuz dönem ise, benzer zamanlarda olduğu gibi, güzelliği ‘beden’ üzerinden zihinlere dayatırken, başta moda ve kozmetik sektörü ile de bu algı desteklenmiştir.

Estetik operasyonların çok daha erken yaşlara düşmesi, zayıf=güzel algısıyla bilinçsizce, ölümüne yapılan diyetler, kullanılan ilaçlar, sözde güzellik uğruna feda edilen hayatlar ve dizi, film, reklam hatta masallarda vurgulanan ‘güzelsen, güçlüsün, başarılısın’ mesajı, maalesef içi boşaltılmış ‘güzel’liği gözler önüne seriyor.

“Güzellik ve beden algısı”nı masaya yatırdığımız bu ayki kapak dosyamızda, gerçek güzellik nedir? Güzellik ve estetik kavramları hayatımızda ne derece yer almalı? Bu kavramlar hangi noktadan sonra sağlıksız bir hale/ takıntıya dönüşebilir? Dindar erkekler nasıl kadınları beğe­nir? gibi ilginizi çekeceğinizi düşündüğümüz başlıklar sizleri bekliyor.

Küçük çocukların oyuncak “yetişkinleri”

Güzellik algısının bizlerde çocukluk dönemlerimizden itibaren oluşmaya başladığını söyle­yen Psk. Banu Arslan ‘Çocuklarımıza doğru güzellik algısını nasıl verebiliriz?’ sorusunu Çocuk Eğitimi sayfasında sizler için cevaplıyor.

Evlilikte olmazsa olmazlarınızı önceden belirleyin!

Eş seçiminde öncelikli olanın, kişinin kendisini tanıması/ farkındalığı olduğu vurgulanan ‘evlilikte uyum ve eş tercihlerindeki hassas ölçüler’ konulu röportajımız da Evlilik sayfasında yerini alıyor.

Bu ay sizi bekleyenler…

Zengin muhtevalı, bol röportajlı, dinamik ve renkli sayfalarımızda bu ay; dondurmanın ne kadar sağlıklı olup olmadığını öğrenecek, aromaterapiyi yakından tanıyacak, dekorasyon, mut­fak ve sağlığınız için pratik bilgiler bulacaksınız. Keyifli okumalar…

Tebrik

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin (asm) dünyaya teşrifi olan Mevlid Kandilinizi tebrik eder, bu kutlu gecenin, barış, huzur ve kardeşliğe vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ederiz.

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*