Editör

Cennet çocukları

Her anne-babanın, evlatlarına dair ayrı bir hikâyesi vardır. Hamilelikle başlayıp, doğumla ilerleyen bu serencamda, acısıyla, tatlısıyla, yüreklerde birçok hatıra birikir. Sağlıkla, hayırla bir yavruyu kucağa almak ise en büyük duadır.

“Ol” emriyle ana rahminde hayat bulan bir yavru, yine aynı İlahî emirle, kimi zaman gözlerini dünya hayatına açamadan yahut kendi için takdir edilen günleri doldurup, ebediyete intikal eder, anne- babasına şefaatçi olur.

‘Cennet çocukları’ı diye zikrettiğimiz bu yavruları ve ailelerini kapağımıza taşıdığımız sayı­mızda, Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin “Çocuk Taziyenamesi” eserinin, yaralı yüreklere nasıl merhem olduğunu bir kez daha anlayacak, evlatları zamanı geldiğinde Sahibine teslim edilecek ‘İlahî bir emanet’ olduğunu hatırlayacağız.

Çocuklara ölüm nasıl anlatılır?

Yetişkinlerin, çocuklara izah etmekte zorlandığı konulardan biri de ‘ölüm’ kavramıdır. ‘Ço­cuklara ölüm nasıl anlatılır? Yakın birinin ölüm haberi nasıl verilir?’ gibi sorulara bu ay Çocuk Eğitimi sayfamızda cevap bulacaksınız.

Evliliğe dair…

Psk. Danışman Doç. Dr. Mustafa Uslu ile ‘evlilikte sorumluluk ve yetki dengesi, gençlerin evliliğe bakış açısı’ gibi, daha birçok konuya değindiğimiz röportajımız da Evlilik sayfamızda yerini alıyor.

Kış kapıda

Havaların iyiden iyiye soğumasıyla, kış kendini hissettirmeye başladı. Hâl böyle olunca Da­ğarcık sayfalarımız da ona uygun renklendi. Kış günlerinin vazgeçilmez içeceği bozanın masaya yatırıldığı Ne Yiyoruz?, hastalıklara şifa vesilesi olan bitki çaylarının yer aldığı Mutfak Kitaplı­ğı ve her ay olduğu gibi leziz tariflerle Tatlı Sayfa, pek bir şirin çatı katı dizaynı tavsiyele­riyle Dekorasyon sayfamız da sizi bekleyenler arasında. Keyifli okumalar…

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*