Dekorasyon

Kış dekorasyonu

Soğuk havaların gelmesiyle beraber, hepimizde ısınma çabaları da başladı. Buz gibi havada biran önce eve varmanın tatlı telaşına girdik artık. Belki de çetin bir kış bizi bekliyordur. Bu güzel mevsimde, muhtemelen zamanımızın çoğunu evde geçirmek isteyeceğiz. Bu yüzden size tavsiyem kolları sıvayalım ve yaşadığımız mekâna heyecan katalım.

Kış dekorasyonunu yaparken evinizin, mekânınızın bütün bölümlerine uygulama yapabilir veyahut en çok kullandığınız alanı tercih edebilirsiniz. Değişim için en çok tercih edilen alan yatak ve oturma odası olarak ele alınır. Kış dekorasyonu için vazgeçilmez ilk unsura gelirsek, bu kesinlikle halı olacaktır. Bu dekorasyonu yaparken yazlık ince halıları kaldırıp yerine daha yumuşak, bol tüylü, kalın bir halı kullanmanızda fayda var. İç mekânı hem fiziksel, hem de görsel olarak sıcak tutmayı başaran halılar; renk, desen, ebat olarak çok geniş bir yelpazeye sahip olduğu için, bireysel beğeninize uygun olanı seçme şansınız var. Yine de kış için iç mekânda canlılığı yakalamak adına, daha hareketli, canlı renkleri tercih edebilirsiniz.

İç mekânda halılardan sonra, en önemli vurguyu elbette duvar rengiyle sağlayabilirsiniz. Kışın soğuk etkisini ve griliğini kırmak için güneşin sarı ve turuncu renklerinin canlılığını kullanıp istediğiniz sıcaklığı yakalayabilirsiniz. Dekorasyonunuzu tamamlarken küçük dokunuşlar da her zaman çok önemlidir. Bu yüzden kanepelerinizde dekoratif yastıklar kullanmanız hareket sağlayacaktır. Bununla beraber yerde kullanacağınız, yumuşacık minderler de istediğimiz hareketliliği sağlayacaktır. Son dönemde çok sık tercih edilen, örgü veyahut pamuksu battaniyeler de artık kış dekorasyonumuzun vazgeçilmezimiz oldu.

Canlılığı her daim yakalamak adına, mümkün olduğunca çiçekler ve yeşil bitkiler kullanmaya da özen göstermeli. Buna vakit ayıramayanlar ise çam ağaçları uzun süre yeşilliğini koruduğu için, dallarıyla şık bir dekorasyon yakalayıp, duvarınızda kullanabilirsiniz. Bu dalları sevdiğiniz bir tablonun etrafına yapıştırıp dikkat çekici bir hava yakalayabilirsiniz. Sevdiklerinizle beraber geçireceğiniz, sıcacık bir kış diliyorum.

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*