Editör

Yeni yıl, yeni sayı, yeni ümitler…

Tarihler iki bin on dokuz, Ocak. Bir ahirzaman alâmeti olarak, zaman gerçekten çok hızlı geçiyor. Hazırladığımız her çalışma daha dün gibi hatırımızdayken, sizle­re, yeni bir yılın daha ilk sayısını hazırlamanın telaşına düştük.

Her sayımız bizler için muhakkak çok ehemmiyetli, kıymetli ve istifadeli. Ama yılın ilk çalışması olması münasebetiyle Ocak sayımızın yeri, hep bir başkadır gö­zümüzde. Daha bir anlam yükleriz ona. Bu sebepten, yeni seneye ‘ümitvar olu­nuz’ mesajı ile başladık.

‘Ümit-ümitsizlik’ kavramlarına değindiğimiz kapak dosyamızda, ümitvar olmanın fizyolojik-psikolojik faydaları, Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin, ‘ümitsizliği’ tedavi edilmesi gereken bir hastalık olarak görmesi, ümitsizliğe gö­türen faktörler ve insanı ümitsiz kılan nedir? gibi birçok başlığa yer verdik.

Birtakım güzellikler

Kendimizi devamlı geliştirerek, dergimize yenilikler katma peşinde olarak, otuz birinci yılımıza girdik. Önümüzdeki dönem içerisinde, yeni yazarlarla, karşı­nızda olmaya plânladığımız dergimizin bu sayısında da sizleri sürpriz çalışmalar, belki de yazılarını özlediğiniz isimler bekliyor. Keyifli okumalar…

Tebrik

Otuz yılı aşkındır, yolu bir şekilde bizimle kesişen, dergimize maddî-manevî katkı sağlayan, siz okuyucularımıza, özveri ile tecrübelerini, öğrendiklerini ve il­mini aktaran, tüm yazar-çizerlerimize ve bir vesile ile dergimizde emeği geçen herkese, siz değerli okuyucularımıza da bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Birlikte nice otuz yıllara…

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*