Dekorasyon

Şık mekânların gözdesi; avizeler

Ev dekorasyonunu tamamlarken görseli ön plânda tutanlar için avize vazgeçilmezdir. Mekâna şıklık ve zenginlik katan avizeler, ortamın ambiyansını değiştiren en önemli aksesuarlardır. Mekâna estetik bir dokunuş yapmalarının yanı sıra, güzel bir aydınlatma da sunan avize modelleri, zengin bir görüntü isteyen ev sahiplerinin tercihleri arasındadır.  Birçok kişi başta misafir odası olmak üzere salon, yatak odası vb. alanda avize kullanımına gitmektedir.  Burada önemli olan yanlış aydınlatma elemanlarından kaçınmamız lazım. Başta modern tarz dekorasyonlar olmak üzere, farklı tarz avize modelleri var. Işıltılı taşlar, altın metal detaylar, modern tarz avize tasarımların da farklı bir güzelliği yansıtıyor.  Yeni sezon dekoratif avize modelleri başta beyaz cam olmak üzere, şeffaf ve renkli detaylar ile daha çok, çoklu ampuller ile dikkat çekiyor. Dekorasyonda kullanacağınız avizenin tek ampul veya çoklu olması o alanın büyüklüğü ile alakalı olacaktır. Oturma odanız veya diğer küçük odalar için ikili, üçlü veya tekli avizeler yeterli olacaktır. Ancak salon gibi büyük ve geniş alanlarda çoklu avizeler veya bir kaç avizeyi bir arada kullanmanız gerekebilir. Bu da dikkat etmemiz gereken en önemli özelliklerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Tekli sarkıt avize modelleri; seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli konu avize gövdesinin kalitesidir. Görsellik bakımından birçok kişi için gövdenin modeli ve tarzı her ne kadar ikinci plânda kalsa da önemli bir unsurdur.

Klasik avize modelleri; arasında 3-4- 5-6 kollu alternatifler vardır. Klasik bir avize seçerken kullanacağınız odanın dekorasyonu ve büyüklüğü çok önemlidir. Ayrıca bu tarz klasik avizelerin avantajı isteğe ve ihtiyaca bağlı olarak farklı cam uygulanabilmeleridir.

Kristal taşlı avize seçiminde birçok insan öncelikle avizenin modeline, görselliğine bakmaktadır.  Ancak kristal taşlı avize seçiminde öncelikle dikkat etmeniz gereken görsellikten daha çok kristal taşların kalitesi olmalıdır. Taşların kristalize cam olmasına özellikle dikkat edin. Normal camdan üretilen prizmatik taşlar hafif yeşil tonlarında bir görünüme sahiptir ve zamanla rengi matlaşır. Bununla beraber ışıltısını kaybeder. Kaliteli kristalize taşlar su damlası gibi berrak bir görünüme sahiptir. Kristal taşlı avize modellerini başta salon, oturma odaları ve yemek odaları olmak üzere evin tüm odalarında kullanabilirsiniz. Avize seçerken dikkat etmeniz gerekenler;

Oturma odalarında gözlerinizin direkt olarak ışığa maruz kalmaması için yukarı bakan avize modellerini tercih etmeniz daha doğru olacaktır.

Klasik avize modellerinde taşları ve camları isteğe göre değiştirerek evinizde farklı ambiyanslar yakalayabilirsiniz.

Kaliteli bir avize modelinin gövdesi pürüzsüz olmalıdır. Avize alırken mutlaka avizenin gövdesine dokunun ve pürüzsüz olmasına dikkat edin. Pürüzlü gövdeye sahip avizeler defoludur.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*