Editör

İstanbul’da Ramazan…

“İstanbul muhakkak fethedilecektir. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandandır, onu fetheden asker de ne güzel askerdir.”

(Hadis-i Şerif)

Birçok güzelliği içerisinde barındıran Mayıs ayı hem sevinç, hem de buruk bir hüzün getirir bizlere. Pey­gamber (asm) müjdesine nail olan Fatih Sultan Mehmed, uzun ve meşakkatli bir süreçten sonra, bu güzel ayda İstanbul’u feth etmiş, gerek İslâm, gerek Osmanlı için tarihi bir dönüm noktası yaşanmıştır.

Bu yıl, Ramazan- ı Şerifi de karşıladığımız Mayıs sayımızda, “İstanbul ve Ramazan”ı kapak dosyamıza taşıyarak; İstanbul’un fethi, İstanbul’da Ramazan, yerli-yabancı birçok misafiri ağırlayan İstanbul’da, Ra­mazan ayında ziyaret edebileceğiniz yerler ve fethin sembolü, hüznün sebebi Ayasofya gibi birçok konuya değinmeye çalıştık.

Vefatının sene-i devriyesinde Meryem Tortuk…

Dergimizin değerli Yayın Kurulu Üyesi ve Yazarı Meryem Tortuk bundan üç yıl önce Cenab-ı Hakkın rahmetine kavuşmuştu. Hakkındaki düşünce ve hatıralara yer verilen çalışma vesilesiyle kendisini bir kez daha rahmetle anıyoruz.

Bir Anneler Günü hatırası

Mayıs’ın bir mahiyeti de Anneler Gününü içinde barındırıyor olmasıdır. Ruha dokunacak cümlelerle, an­neye olan özlemin, hasretin, hatıraların dile getirildiği özel çalışma, dergimizin sayfalarında sizleri bekliyor.

Ramazanla şenlenen Dağarcık

16-17 saatlik açlık durumunun olacağı Ramazan ayında, beslenme ayrı bir önem kazanıyor. Sahura kalk­manın ve doğru gıdalar tüketmenin mahiyetine değinilen Beslenme sayfamız, Ramazan’a özel tariflerin yer aldığı Mutfak Kitaplığı, tabiî alternatiflerin sunulduğu Doğalı Varken ve her ay olduğu gibi; Dekorasyon, El Emeğim, Ne Yiyoruz? ve daha nicesi sizleri bekleyenler arasında. Keyifli okumalar…

Tebrik

“Sizin mübarek Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyoruz. Cenab-ı Erhamürrahimin bu Ramazan-ı mübarekenin hürmetine, rahmeten lil-âlemin olan Resul-i Ekrem (asm) ümmetine, rahmetiyle imdat eylesin! Âmin.”1

Dipnot: 1. (Bediüzzaman Said Nursî, Kastamonu Lahikası)

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*