El Emeğim

Kullanılmayan iplerden Paspas

Malzemeler:

Örgü ipi

Havlu

Sıcak silikon

Makas

Yapımı:

Birçoğumuzun evinde işlenmek üzere alınmış ve bir türlü işlenilmemiş ya da işlenip artan iplerimiz bulunmakta. Bu ipleri atmak yerine kullanılır duruma getirmeye ne dersiniz?

İşte size basit teknikle, çocuklarla bile yapılacak güzel bir aktivite. Farklı renklerde, az miktarda bulunan iplerden bir model paspas yapılabilir. Daha çok miktarda bulunan iplerden de farklı bir model paspas elde edebilirsiniz. Bunu da evdeki ip miktarınıza göre belirleyebilirsiniz.

Öncelikle fotoğraftaki gibi ipleri sandalyenin iki demiri arasında ya da sandalye ayaklarına doluyoruz. Bu şekilde birden çok ip topları yapmış oluyoruz. Farklı kalınlıkta bulunan ipler kullanacaksınız dolama sayısını kendi göz kararınızla ayarlayın. İplerin kalınlığına göre dolama sayısını ayarlıyoruz. Amaç küçük ip toplarının hepsini eşit yapmak. Bazı ipler 20 dolamayla, bazısı 25, 30 dolamayla eşit hale geliyor. Bunu iplerinizin kalınlığına göre ayarlayabilirsiniz. Ardından doladığımız iplerden 5 tane sıkıca düğüm atıyoruz. Sıkı düğüm atmak önemli, zira sonradan paspastan ipler dökülebilir. Sonra bağladığımız ip aralıklarından kesiyoruz ve ipleri düzeltip, fazla gelen kısımları da kırpıp eşit bir hale getiriyoruz. Bu şekilde ip topları oluşturup paspasın üzerini kaplayacak miktarı elde ediyoruz. Ardından isteğinize göre desen oluşturarak ya da gelişi güzel şekilde ip toplarını havlunun üzerine yapıştırıyoruz.

Bu şekilde 1. model paspasımızı oluşturmuş oluyoruz.

2.model paspasımız diğerine göre daha basit bir tekniğe sahip. Bu modelde havlunun boyutunda ince bir karton kesiyoruz ve etrafını iple doluyoruz. Ardından ipleri üzerine sıcak silikon sıkıp havluya yapıştırıyoruz ve üst kısımlardan ipi kesiyoruz. Bu tekniği tekrarlayarak tüm havluyu kaplıyoruz. Deneyecek olacaklara şimdiden kolay gelsin…

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*