Pratik Bilgiler

Nikah şekerleri

Malzemeler

* Jut (çuval) bezi

* Kurdale

* Kağıt çiçekler

* İnciler

* Keçe

* Ahşap mandal

* Magnet

* Badem şekeri, tercihen lavanta ve petek tül 

El Emeğim’den herkese merhabalar! Kısa bir aranın ardından yine birlikteyiz. Bahar ve yaz aylarının gelmesiyle söz, nişan, düğün gibi merasimlerin koşuşturmasını yaşıyoruz. O zaman bu ay biraz da nikah şekerlerine bakalım.

Kalp kese yapımı

Çuval bezinden iki adet kalp kesin. Birinin kenarlarına kurdele yapıştırdıktan sonra, diğerini ağız kısmı açıkta kalacak şekilde üzerine yapıştırın. Böylelikle kesemiz oluştu. Kesenin ön kısmını dilediğiniz gibi süsleyin, arka kısmına da keseyi asabilmek için bir sap yapın. İçine ise tüle sardığınız badem şekerlerinden koyun. Dilerseniz keseye lavanta veya doğal sabunlardan da koyabilirsiniz.

Magnetli kelebek not tutucu

Çuval bezinden kelebek şekli kesin. Bu kelebeğin biraz daha büyüğünü keçeden kesin. Keçenin üzerine çuval bezini yapıştırın. Ardından kağıt çiçeklerle kelebeğin antenlerini yapın, üzerini incilerle süsleyin. Ahşap mandallara magnet yapıştırdıktan sonra kelebeğe yapıştırın. Bu sefer badem şekerlerini tüle sararken biraz gevşek bırakın ki, mandalla şekerin arasından tutturabilesiniz. Badem şekerleri yendikten sonra bu kelebekler hem buzdolabı süsü, hem de not tutucu olarak kullanılabilir. Kolay gelsin hanımlar.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*