Dekorasyon

Çerçeve asmak sanattır

Son zamanların popüler olanlardan, belki de en güzeli çerçeve asma sanatı. Evet, çerçeve asmak da bir sanat işidir. Bunun için tarzını ko­nuşturan da var, destek alan da. Son dönemde popüler olan bu sanat, artık eskisi gibi her par­çayı farklı yerlere, gelişi güzel serpiştirmekten bizi alıp, daha koordineli ve intizamlı bir şekilde düzenlememiz konusunda adeta bir uyarıcı. Bu konu hakkında elbette yazıldı, çizildi. Biraz da biz bize konuşalım bu konuyu sevgili Bizim Aile’m.

Burada en önemli konu, benzer tabloları bir arada sergilerken, aralarındaki boşlukların eşit olmasına da dikkat etmek. Tablo asmada si­metri kurmak anahtar yöntemdir. Kalabalık ve karmaşık bir görüntüyü engellemek istiyorsanız, aynı tarz ve boyutlardaki ya da aynı ressama ait tabloları bir araya getirin ve yatay ya da dikey asın. Tablolarınızın boyutlarına göre bir dizi çer­çeve asma şablonları var, beğendiğiniz herhangi bir şablonu kendi çerçevelerinize de yansıtabilir­siniz.

Çerçevelerinizi asacağınız duvarın genişliği ve rengi de çok önemli. Dar bir duvarınız var­sa mümkün olduğunca küçük ve dikey şekilde tablolarınızı kullanmanız daha estetik olacaktır. Asacağınız fotoğraflarınızın ön plânda olması için de duvar rengi son derece önemlidir. Siyah beyaz fotoğraflarınız için daha canlı bir renk kullanıp onları ön plânda tutabilirsiniz. Veyahut canlı hareketli fotoğraflar kullanıyorsanız, daha pastel tonda bir duvar rengi kullanmakta fayda var. Aydınlık bir duvar olmasını tercih ederseniz de spot ya da tavandan aydınlatma kullanabilir­siniz.

Duvarda tablo asmanın birçok yöntemi oldu­ğunu söylemiştik. Bunları alt başlıklar halinde ele alıp biraz inceleyebiliriz. Sadece bu başlıklarla sınırlandırmak elbette doğru olmaz. Bir tasarımcı her zaman var olana ekleme ve çıkarma yaparak kendi dünyasını ortaya koyar. Siz de zevkinize göre çeşitli tasarımlar geliş­tirebilir bu akıma yeni bir soluk getire­bilirsiniz.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*