Doğalı Varken Sağlık

Ev yapımı gerçek çikolata

En küçüğünden, en büyüğüne herkes tarafından sevilen çikolatayı evde üç malzemeyle yapmak çok basit ve inanılmaz lezzetli… Bilhassa çikolataya bayılan çocuklar için mutlaka denemelisiniz. Piyasada bulunan hazır çikolatalar hem sağlığa zararlı tatlandırıcılar ve koruyucular içeriyor, hem de çikolatada bulunması gereken kakao ve yağ oranı düşük oluyor.

Çikolata için gerekenler şöyle:

– 60 gr kakao yağı

– 3 yemek kaşığı ham kakao (işlenmemiş)

– 2.5 yemek kaşığı sıvı tatlandırıcı (bal, hurma özü, keçiboynuzu özü, agave şurubu, stevia…)

– Üzeri için antep fıstığı ve gojiberry…

Yapımı:

Kakao yağını benmari usulü eritin. Sonra içine kakao ve tatlandırıcıyı ekleyin. Karışımı çikolata kalıbına (buz kalıpları ya da muffin kalıpları da kullanılabilir) döküp üzerine istediğiniz kuru yemiş veya kuru meyveyi ekleyin. 30 dk. buzlukta beklettikten sonra buzdolabı kısmına alın. 1 saat sonra çikolatanız hazır. Çikolata severler hemen denemeli. Şimdiden afiyet olsun.

Not: Kakao yağı yerine hindistancevizi yağı da kullanılabilir, yalnız hindistancevizi yağı oda sıcaklığında hızlı eridiği için, katı formda en iyi sonucu kakao yağıyla elde edersiniz. Gerçek çikolatanın % 70 kakao yağı barındırması gerekiyor. Bu nedenle katı kakao yağını kullanmanız lezzetli bir çikolata yapımında çok önemlidir.

Tatlandırıcı olarak homojen bir karışım elde etmek istiyorsanız, balı tercih etmeyin. Buzlukta donma süresince bal dibe çöküyor ve donduktan sonra alt kısmı yapış yapış oluyor. Ama hurma özü veya pekmezle bu şekilde olmayacaktır.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*