Editör

Onlar öncüler…

Arapça’da ‘dost, arkadaş’ manâlarında kullanılan ‘sâhib’ kelimesinin çoğuludur ‘ashâb.’ Ashâb-ı Kirâm ise ‘Resûlullâh’ın (asm) şerefli dostları’ demektir. Biz ise genelde onlar için ‘Ashâb’ın eş anlamlısı olan ‘Sahabe’ kelimesini kullanırız.

Yaşadığı dönem içerisinde İslâm’a üstün hizmetler eden ve bu dinin tüm dünyaya yayılmasına vesile olan bu güzide şahsiyetlerin her biri, her şeyiyle bize yol gösterecek olan birer yıldız, rehber.

Maddi- manevi hastalıkların hüküm sürdüğü, aile, ahlâk gibi değerlerimizin temelden sarsıldığı günü­müzde ise onlara ve rehberliklerine her zamankinden daha muhtacız.

Peki, böyle bir zamanda, hayatlarıyla, yaşadıklarıyla, çektikleri sıkıntılarla, bir eş, bir anne, aynı zaman­da ilim meclislerinde, sosyal hayatın içinde de bulunan hanım Sahabeler olarak, günümüz hanımlarına verdikleri mesajları okumak, anlamak istemez misiniz?

Çok değerli isimleri de konuk ettiğimiz bu kapak dosyamızda, aynı zamanda Sahabe annelerimiz İs­lâm’a nasıl hizmet etmişlerdi, Efendimizle (asm) olan ilişkileri nasıldı? sorularına cevap bulurken, Bediüz­zaman Hazretlerinin ‘Risale-i Nur mesleği’ dediği ‘Sahabe mesleği’ ni tekrar hatırlayacağız.

Mübarek Gün ve Geceler

Üç aylar manevî ticaret yönünden çok bereketli, kazançlı ve sevaplı bir mevsim. Bu mevsimde yapa­cağımız manevî hizmetler, ibadetler ve hayırların sevabı ise bire bin derecesinde kıymetli. Yaklaşmakta olan bu mübarek günlerin ilki olan Recep ayı ve içerisindeki Regaip Gecesi’nin mahiyeti dergimizde sizleri bekliyor.

Fıtrat Gerçek Sevgili’yi arıyor

İlahiyatçı Yazar Süleyman Kösmene bu ay Fıkıh Günlüğü’nde “İnsan bir tercih yapmalıdır: Gerçek Sev­gilisini mi yoksa fânî ve geçici sevgilisini mi arıyor?” diye soruyor.

Bir koşullu sevilme hikâyesi: Kıyaslanmak

Çocuklarımızı, sevdiğimiz insanları, öğrencilerimizi daha iyileriyle kıyasladığımızda onları motive etti­ğimizi zannediyoruz diyen Klinik Psk. Banu Arslan bu ay, çocuk eğitiminde sıkça düşülen hatalardan biri olan ‘kıyaslamak’ konusunu kaleme alıyor…

Narsistik eşler

Evlilik sayfamızda bu ay Uzm. Psk. Nur Aydoğan ile narsistik eşler ve evlilikler üzerine bir sohbet gerçekleştirdik.

Dağarcık

Son dönemde alternatifleri ve kullanım şekilleriyle çeşitlenen kapıların yer aldığı Dekorasyon, kış ayı­nın tam ortasında sıcacık, pofuduk bir panço ile yapımın detaylandırılarak anlatıldığı El Emeğim, çocuklar için özgün oyunların ha­zırlandığı Oyun sayfamız ve her ay olduğu gibi Mutfak Kitaplığı, Es­ma-i Hüsna, Cevşen-ül Kebir’den Dualar, Bulmaca, Kitaplığımızdan da sizleri bekliyor. Keyifli okumalar…

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*