Dekorasyon

Modası hiç eskimeyen bir akım: AHŞAP

Ahşap dekorasyon, içinizi de, evinizi de ısıtacak sımsıcak bir fikir.

Ahşap son yıllarda çokça tercih edilen ve asla eskimeyen sürekli güncellenen bir trend haline geldi. Sadece trend olduğu için tercih sebebi değil. Elbette çok daha uzun süreli kullanımı da mümkün. Evlerimizde nenele­rimizden kalma ahşap sandıklar var, bunlar neredeyse 40 yıllık belki daha fazla. Bu da ahşabın ne kadar kullanışlı ve dayanıklı ol­duğunu gösterir. Doğallığı sevenlerin tercihi olan bu malzeme insan sağlığına da dost bir üründür.

Pek çok evde ıslak zeminler hariç döşe­meler artık ahşap. Ama bununla yetinmeyip ahşap kullanımını biraz daha ileri bir seviye­ye taşıyabiliriz. Mesela kullandığınız oturma bölümü veyahut diğer bölümlerde bir duvarı­nızda ahşap kullanabilirsiniz. Bu kullandığınız ahşap malzeme boyutunu isterseniz daha küçük ebatlardan bir araya getirip yekpare bir parça oluşturabilirisiniz ya da daha büyük ölçekli parçalar kullanıp dekorasyonunuzu ta­mamlayabilirsiniz.

Ahşabın kullanım alanı neredeyse sınırsız diyebiliriz. Hemen hemen her konuda üretim yapılabilir. Ahşap kütüklerden sehpalar, aba­jurlar, tabureler, bardak altlığı, mumluk gibi ürünler yapıp kendi mekanınıza tasarım ka­tabilirsiniz.

Kullanılabilecek alanlarına gelirsek, ban­yodan mutfağa, oturma odasından balkona kadar her alanda kullanılabilir. Çeşitli tasa­rımlar yapılabilir. Burada da elbette tasa­rımlar yine ihtiyaç doğrultusunda ve hayal gücünüze göre şekil alacaktır.

Araştırmacılara göre ahşap kullanımı mutluluk, öz güven ve bilimsel yeteneklerde artış; kan basıncı, nabız, kolesterol ve stres oranında ise düşüş yaşandığı ispatlanmış.

Ahşap mobilyalar kısa bir süre önceye kadar fazlasıyla hacimli ve çok yer kapla­yacak şekilde üretildiği için ufak alanlar için pek kullanışlı değildi. Yeni trendlere uygun olarak tüm mobilya çeşitlerinde artık eviniz­de daha az yer kaplayacak ürünler bulmanız mümkün. Bunlar son derece minimal olduğu için ferah bir hava oluşturacaktır. Tüm alan­larda kullanmak istemeseniz bile evinizin bir köşesinde oluşturabileceğiniz, ufak bir dinlenme alanında konuklarınızı ağırlayabi­lirsiniz. Ahşabın verdiği samimiyetle daha keyifli bir ortam oluşacaktır.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*