Editör

Yuvalarımız Cennetimiz

“Müslümanın tahassüngâhı ve bir nevi cenneti ve küçük bir dünyası aile hayatıdır.”

Bediüzzaman’ın yıllar öncesinden tespit ettiği bu sözleri, bu günlerde bilmüşahede yaşıyoruz. Bacasında muhabbet tüten yuvalarımız, hakikaten sığınacağımız yerler oldu. Yapılan evde kal çağrıları ile mecburi olarak  bulunduğumuz evlerimizde, aile olmanın şuurunu bir kez daha idrak etmiş olduk. Bu süreç kimilerine ceza olarak gelse de, kimilerine manevi lezzet verdi. Aile olmanın şuuru ile yaşayanlar, hanelerinde emniyet ve huzuru buldu. Hikmetini düşünerek öze çekilmek için fırsatlar doğdu.
Bu vesileyle toplumu çökertmek için aile hayatını zedelemek isteyen gizli, dinsiz komitelerin bozmaya çalıştığı yuvalar, manevi bir ihtarla rahmete kavuştu. “Eyvah” dedirten bu hadiseler karşısında, bir nevi Cennet ve sığınağımız olan hanelerimizin kıymetini daha fazla hatırlamış olduk. Önemine binaen kapağa taşıdığımız bu konuyu “Yuvalarımız tahassüngâhımız olsun mu?” başlığıyla ele aldık. İstifadenize sunuyoruz.

Evde kal günlerinde evlilikler
Koronavirüs nedeniyle evde geçirilen zaman arttıkça çiftler arasında problemler çıkabiliyor. Klinik Psikolog Sabri Çakar, bu süreçten olumsuz etkilenmemek için eşlere düşen görevleri söyledi ve tavsiyeler verdi.
Geçtiğimiz ay annelerimizin kıymetini karikatürle hatırlatmıştık. Bu ay da Babalar günü vesilesiyle büyük desteğimiz olan babalarımızın değerini hatırlatıyoruz. Baba rızasını, anne duasını her an esas tutmak gerekiyor.

Doğru nefes alıyor muyuz?
Koronavirüs nedeniyle nefes darlığı çeken hastalardan, nefes alabilmenin ne kadar büyük bir nimet olduğunu öğrendik. Nefes, hayat demektir. Beden ve zihin arasındaki önemli bir köprüdür. Hayatımızı farkında yaşamak için ilk önce nefesimizin farkına varmalıyız. Farkında nefes sağlık, mutluluk ve huzur getirir. Bu ay dergimizde, farkında nefes eğitimleri veren Buteyko Nefes Eğitmeni Ayça Özdem Kurt, doğru nefes almanın yollarını gösterdi. Dergimiz diğer sayfalarında da dikkat çeken muhtevalar sunuyor. Dünyadan haberler, lezzetli tarifler, doğal formüller, el emekleri, oyun tavsiyeleriyle okunmayı bekliyor. İstifadeli okumalar.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*