Lezzetli Tarifler Tatlı Sayfa

Ballı Muzlu Dondurma 

Evet, nimet içinde, in’am görünür, Rahman’ın iltifatı hissedilir. Nimetten in’ama geçsen, Mün’im’i bulursun. Hem, her eser-i Samedanî, bir mektup gibi, bir Sâni-i Zülcelâl’in esmasını bildirir. Nakıştan manaya geçsen, esma yoluyla müsemmayı bulursun.

Bediüzzaman Said Nursi

 

Havaların ısındığı şu günlerde, içimizi ferahlatacak enfes bir tarif. Siz de şeker ve koruyucu maddelerden uzak, evinizde kendi dondurmanızı yapabilirsiniz.

 

Malzemeler

  • 4 adet olgun muz
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 7-8 adet ceviz içi

Yapılışı

Muzların kabuklarını soyun. Kabuğunu soyduğunuz muzları orta büyüklükte dilimleyin. Dilimlediğiniz muzları buzdolabı poşetine aktarın. Dondurucuda bir gece, vaktiniz yoksa en az 4 saat donmaları için bekletin. Donan muzları çıkarın. Oda sıcaklığında birkaç dakika bekletin. Ardından robotunuza donan muzları aktarın. Muzları yavaş yavaş ezmeye başlayın. Belli aralıklarla kenarda kalan muzları spatula yardımıyla içeriye alın. Muzlar, kremamsı bir kıvam alacaktır. Bu kıvamı aldığında içerisine son olarak balı ilave edin ve iyice karıştırın. İsterseniz bu şekilde kremamsı bir şekilde kaselere aktarabilir, üzerini cevizlerle süsleyerek servis edebilirsiniz. ( kuru meyve ya da kur yemiş de ilave edebilirsiniz) Daha soğuk tüketmek isterseniz hazırladığınız karışımı bir kaba aktarın. Üzerini cevizlerle süsleyin. 15 dakika daha dondurucada bekletin. Ardından servis edin. Afiyet olsun.

 

 

Semizotu salatası

Hafif ekşi lezzetin bol yoğurtla buluştuğu semizotunun sağlığa faydaları saymakla bitmez. Hazır mevsimi gelmişken, bol cevizli salatasıyla sofraları süsleyebilirsiniz.

 

Tarifin devamını Bizim Aile Dergimizin Temmuz sayısından okuyabilirsiniz.

Abone olmak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

 

 

 

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*