Kapak Röportaj

Spor sadece kilo vermek için yapılmamalı

Sosyal medya hesabından günlük yapılabilecek sporları paylaşan Spor Eğitmeni Ece Keskin ile, spor ve hareketlerin ruh ve beden sağlığı için önemini konuştuk.

 

Spora nasıl başladınız? Spor ve hareketin hayatımıza kazandırdığı faydalardan bahseder misiniz?

Spora çok küçük yaşta taekwondo ile başladım. Daha sonra şehir değişikliği ve okul temposu yüzünden ara verdim fakat sporu hayatımdan hiç çıkarmadım.

Çünkü spor hayatın vazgeçilmez bir parçasıdır. Bağışıklık sisteminizin daha kuvvetli olmasını, enerjinizin yüksek olmasını ve mutlu olmanızı sağlar. Spor, asla sadece kilo vermek için yapılmamalıdır. Düzenli spor yapan bir birey ile yapmayan arasında gözle görülür bir yaşam kalitesi farkı vardır.


Spora başlamak için gerekli olan motivasyonu nasıl yakalayabiliriz?

Spora başlamak için en büyük sıkıntı motivasyon problemidir. Genelde insanlar spora başlar ve bir süre sonra bu işi görev gibi, mecburiyet gibi isteksiz yaptıkları için daha fazla devam edemeyeceklerine inanır ve bırakırlar. İşte burada aşılması gereken en büyük nokta, sporu sadece kilo verme aracı gibi görmeyip bütün olarak değerlendirmeyi başarabilmektir. Spor ruh, beden sağlığımız için en büyük yatırımlardan biridir. Düzenli yapılmaya başlandıktan ve belli bir eşik aşıldıktan sonra spor vazgeçilmesi zor bir tutku haline gelecektir.


Spora başlamak kadar devam ettirmek de zor bir durum. Bunun için ne tavsiye ediyorsunuz?

Spora başlamak için önce daha lezzet alacakları tarzlar tercih ederek motivasyonlarını arttırabilirler. Spor bir süre sonra hayatlarında yer almaya, vazgeçilmez olmaya başlayacaktır. Bu noktada sıkılmamak adına sporda çeşitlilik tercih etmelerini öneririm.

Röportajın devamını Bizim Aile Dergimizin Temmuz sayısından okuyabilirsiniz.

Dergimize sitemizden abone olabilirsiniz.

 

Şule Konca

 

 

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*