Kapak

Eylül sayımız çıktı!

Bizim Aile dergisi 368. sayısında “Yeni Normalde Eğitim” kapak başlığıyla Eğitim konusunu ele alıyor. Yeni eğitim dönemine girerken, Koronavirüs salgını ile birlikte değişen eğitim sisteminin konuşulduğu sayımızı istifadenize sunuyoruz.

Yüz yüze eğitim hayatın bir parçası

ERG Eğitim Gözlemevi Koordinatörü Burcu Meltem Arık ile yeni normal dönemde eğitimde nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini konuştuk. Arık, sınıf eğitimi ile online eğitim arasındaki farkı, öğrencilerin sisteme adapte olmaları için anne ve babaya düşen görevleri anlattı.

Ayrıca bu süreçten etkilenen öğretmenlere ve velilere de yeni normal dönemde eğitimden beklentilerini sorduk.

 

İstanbul Sözleşmesine dair

Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, bir kesimin savunduğu bir kesimin ciddi eleştirdiği İstanbul Sözleşmesinin aileye verdiği tahribatı anlatıyor. Diyetisyen Ayşe Nur Aksungur, Beslenme sayfamızda Pandemi süreciyle birlikte değişen beslenme alışkanlığımızı nasıl düzeltebileceğimizden bahsediyor.  Ayın İçinden sayfamızda, Bediüzzaman Said Nursî’yi uluslararası sosyal bilimler camiasının gündemine taşıyarak tarihî bir hizmet yapan Prof. Dr. Şerif Mardin, ele alınıyor. Geri Dönüşüm sayfamızda, “Suyu nasıl kullanabiliriz?” yazıyla hayatımızda önemli bir yeri olan suyun belli tedbirler alınarak israfını nasıl önleyebileceğimiz anlatılıyor.

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*