Editör

İhtiyarlara hürmet, ömrümüze bereket

İnsanlar yaratılış itibariyle sevgi ve ilgiye muhtaçtır. Yaş aldıkça ziyadeleşen bu ihtiyacı muhabbetle karşılamak gerekiyor. Bizleri büyüten ve bugünlere getiren büyüklerimize saygı göstereceğiz ki, sevgi görelim. Yaşlılara göstereceğimiz şefkat ve merhamet, onların huzurlu bir yuvaya en çok ihtiyaç duyduğu ihtiyarlık çağında ayrı bir önem taşır. Ömürlerinin bu en hassas döneminde onların yanı başında olmak, ihtiyaçlarını karşılamak, hayır dualarını almak, bizim en önemli vazifemizdir. Her ihtiyarda kendi hayat serüvenimizi görmenin geleceğimize büyük faydası var. Yarının ihtiyarları bugünün gençleri olacaktır. Büyüklerimize bunu unutmadan yaklaşmak gerekiyor.

Allah belli ayetlerle, evlatları ihtiyar peder ve valideye karşı hürmete ve şefkate davet ediyor.  İnsaniyet fıtratı dahi, ihtiyarlara karşı hürmet ve merhameti gerektiriyor. Bir hanenin bereket direği, rahmet ve mağfiret vesilesi, belâların defedicisi olan yaşlılarımıza sahip çıkarsak iki cihanda mutlu olabiliriz. Unutmayalım ki, ihtiyarlara hürmet, ömrümüze bereket verecek.

 

Cennetin anahtarı ihtiyarlar

Nurgül Türk, “Cennetin anahtarı ihtiyarlar” kapak yazısıyla, hayatın her döneminde ilgi ve sevgi gösterilmesi gereken yaşlılara hürmetin, iki cihan saadetine vesile olacağını yazıyor. Bediüzzaman Said Nursi’nin İhtiyarlara verdiği teselliler,  “Bu ayet ihtiyarlara hürmet ve şefkate davet ediyor” başlığıyla Nurdan Sayfalar’da yer alıyor. Psk. Ayşenur Aydoğdu Akten, Fikir Bahçesi’nde “Ne demek toplumsal yaş eşitliği?” başlığıyla, yaşlılara hürmet konusunu farklı bir açıdan ele alıyor. Sağlık sayfamızda Dr. Dolunay Coşkun, Koronavirüs ile ilgili son durum değerlendirmesinde bulunuyor.

 

Koronavirüse karşı İmmun sistem

Uzman Diyetisyen Merve OR “Koronavirüse karşı İmmun sistem” yazısıyla, beslenmenin bağışıklık kazanmadaki önemli etkisinden bahsediyor.  Cenk Çalık, Bir Seyyahın Notları’nda bizleri Edirne’ye götürüyor. Dağarcık sayfamızda yine birbirinden faydalı bilgiler sizleri bekliyor. El Emeğim’de Rustik perde yapımı, Lezzetli Tarifler’de Aşure tarifi, Kitaplığımızdan sayfamızda “Ömrümün Gurub Vakti”, Geri Dönüşüm’de, “Karbon ayak izi” yazıları yer alıyor. İstifadeli okumalar…

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*