Hayatın İçinden

ÇOCUĞUNUZU ŞEFKATE VE MERHAMETE ALIŞTIRIN!

Çocuğunuza hayatta oynayacağı rol her ne olursa olsun, kendisini maddî veya manevî sıkıntıların yardımına koşturacak bir şefkat duygusuna alıştırınız. Kendisini iyileştirmekten ziyade, önlemek fikrini aşılayınız. Çocuk, başkalarının saadeti ile uğraşmayı boşuna değil, lâkin etkili bir şekilde öğrenmelidir. Düşmanlıkların kuvvetini iyilikle yenmeyi bilmelidir, yolu üzerinde rast geleceği engeller kendiliğinden kalkacaktır. Kuvvetli bir ahlâk terbiyesi ile, fazilet ve ahlâk hareketleri ile örnekler vererek çocuklara inançlı bir kalp vermeli, ona başkalarına saygı ve kendi kendini idare etmeyi öğretmelisiniz. Hiçbir şey boşa gitmez, onlara kazandıracağınız vücut ve ahlâk âdetleri faydalı yahut da zararlı olacaktır. İyi bir âdet doğurmak, kötüsünü doğurmaktan daha güç değildir. Daima uyanık bulunmak yeter. Kendi kendine telkin ancak aynı formüllerin tekrar edilmesi ile tesirli olur. Çocuğunuzun saadet ve başarılarının büyük bir kısmı, önlerinde yaptığınız hareketlere, söylediğiniz sözlere ve içerisinde yaşadıkları muhitin telkinlerine bağlıdır.

Dr. Victor Pauchet (1869-1936) dan sağlık için tavsiyeler…Çocuğu şefkat ve merhamete alıştırmak ilerde sağlıklı yetişkinler anlamına geliyor. Şefkat iyileştirir.

 

PRENSİN İKTİSATLI MODASI

İyi bir şey alın, bir kere alın! Hayatım boyunca hep bu felsefeye inanmışımdır. Ben kendimi bildim bileli sirküler bir ekonomi modelini destekledim. Bir şeyler atmaktan nefret ederim. Eskiyen bir şeyi onarmak, düzeltmek ve yeniden form vermek hoşuma gider. Doğal tarım yöntemlerini kullanarak uzun zamandır doğayı korumak üzerine çalışıyorum. 1986 yılında kurduğum vakfın esas amacı İskoçya’daki zanaatları, tarımı ve yerel ekonomiyi desteklemek. Her zaman çevremdeki herkese ellerindeki şeylerin kıymetini bilmelerini, bu eşyaları değerlendirmelerini, yenileyip kullanmalarını öneririm. Bu koleksiyon da tam olarak bu bakış açısının bir sonucu. Satıştan elde edilecek tüm gelir vakıf çalışmalarında harcanacak

Bu sözler İngiltere Prensi Charles’e ait. Dayanıklı ve sürdürülebilir kumaşlar kullanılarak hazırlanan giyim koleksiyonunda ilk amaç genç tasarımcılara, iyi, kaliteli, nesilden nesile geçecek bir moda anlayışını ve tasarımını işleyebilmek…Kalıplar ve tasarımlar zamansız,  dikiş kalitesi üst düzey. Tüm kıyafetleri sayısız kez farklı şekillerde kombinlemek mümkün.

Anlaşılan moda fıtrata dönüyor.  Küresel çevre problemleri tüm dünyada giyim sektörünü modanın akışını da değiştirecek. (15 Kasım 2020, Sabah Pazar)

 

SALGINI DEĞİL TEPKİLERİ KONTROL EDELİM

Gönüllü terapi vermeye pandeminin ilk anlarında İsveç’teki yaşlı bakım evlerine ziyaretçi yasağı gelmesi ile başladım. Yaşlıların kendilerini aşırı derecede yalnız, izole olmuş ve depresif hissetmeleri hakkında bir haber okumuştum. Yalnız kalan ve yalnız ölmekten korkan yaşlıların endişelerini çok iyi anladım ve elimden geldiğince psikolojik destek vermek istedim. Tüm seanslar online gerçekleşiyor. İsveç’teki yaşlı insanların en büyük sorunu yalnızlık. Kültürel olarak bizim aile yapımızdan çok farklı, daha bireysel yapıya sahip oldukları için yaşlılar ile ailelerinin bağları zaman geçtikçe azalıyor… İsveç ve İskandinav ülkelerinde yalnız ölen yaşlı nüfus oldukça yüksek. Dolayısıyla bu yaşlı grup ile gerçekleştirdiğim terapilerde benim gözlemlediğim en temel problem, yalnız ölmek istememeleri. Kendilerine artık ihtiyaç duyulmadığını düşünme, fiziksel ve psikolojik olarak pasifize olma, depresyon, anksiyete, fobiler de yaşlıların yaşadığı problemler arasında. Yaşlı insanların en büyük isteği, kendi aile bireyleri tarafından da onları merak edip arayıp soran birilerinin olması. Çoğu bu duygudan mahrum bir şekilde yıllarını geçirmişken benim yabancı olarak ve ücret talep etmeden onları düşünmeme ve böyle bir terapi hizmeti veriyor olmama çok büyük şaşkınlıkla tepki veriyor ve tabii ki çok mutlu oluyorlar. Bu beni de mutlu ediyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle sosyal problem yaşayan yaşlı insanlara ücretsiz terapi uygulayan Uzman Psikolog Meleknur Alevcan, İsveç Lulea Teknik Üniversitesi tarafından verilen “Yılın Onur Ödülü”ne layık görüldü.  (15 Kasım 2020, Yeni Şafak)

 

İMANIM İÇİN VARIM

Moda asla bana göre değildi. Ben imanım için varım. Uyandım. Defilelerden sonra otel odalarında hıçkırarak ağladım. Bu ben değilim…

Dünyanın ilk tesettür modeli olarak ünlenen Halime Aden moda gösterilerinden dolayı pişman olduğunu ve modellik yapmanın inançlarından tavizi getirdiğini, çok zorlandığını ve işini bıraktığını duyurdu. Ünlü mankenler Bella ve Gigi Hadid de Aden’e bu kararında destek verdi.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*