Dünya Dönüyor

“Başını aç” baskısı kaldırıldı baş örtme mecburiyeti getirilmedi!

Üniversitelerde ve kamuda başörtüsüne sağlanan özgürlüğün ardından ortaöğretim kurumlarında da bu konuda serbestlik getirildi.

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, ortaöğretimde başörtüsünün serbest bırakılmasıyla ilgili, “Başörtüsü düzenlemesi ile başını örtmek zorunlu hale gelmedi. Tamamen çağ dışı bir baskı ve özgürlük gaspı olan başını açma zorunluluğu ortadan kalktı” dedi. Öksüz, yaptığı açıklamada, bu durumun normalleşmenin en büyük adımlarından biri olduğunu söyledi.

“Bu serbestliğe karşı çıkanların, milleti anlayan insanlar olduğunu düşünmüyorum” diyen Öksüz, karşı çıkanların milletin değerlerine savaş açmak gibi bir garabetin içinde olduklarını; kararı, ideolojik yaklaşımlarla değerlendirmek yerine, insani değerler adına atılmış güzel bir adım olarak yorumlamak gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: “Bir kısım insanların çığlık çığlığa karşı çıkışlarının nedeni hiçbir şekilde anlaşılabilecek bir durum değildir. Bu ülkede artık kimse demokrasiyi yaralamaya çalışmasın. Türkiye’de bu ve benzeri yasaklar kalktıkça, ülkemizin geleceği adına daha karakterli, başarılı ve donanımlı nesillerin yetişmeye devam edeceğine inanıyorum.”

Türkiye’nin özgür ve demokratik bir ülke olduğunu anlatan Öksüz, “Tüm yasakların kaldırılması, darbe dönemlerinin bitirilmesi, tortularının temizlenmesi ve fırsat eşitliklerinin sağlanması, demokrasiyi zayıflatmak değil, tüm kurumları ve kuramlarıyla demokrasiyi güçlendirmek, tahkim etmek anlamına gelmektedir” diye konuştu.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*