Editör

İnsan neden gıybet eder?

“Senin üzerine haktır ki, her söylediğin hak olsun. Fakat her hakkı söylemeye senin hakkın yoktur. Her dediğin doğru olmalı; fakat her doğruyu demek doğru değildir.”(1)

Tüm sağlıklı ilişkilerin altında, doğru iletişim yattığı gibi, sıkıntılı olan tüm ilişkilerde de bir iletişim problemi olduğu gerçeğini müşahede etmek çok da zor değil aslında. Doğru şekliyle sağlanamayan iletişim ne yazık ki birçok sıkıntıyı, aynı zamanda da günahı getiriyor. Belki de “gıybet”e hiç bu açıdan bakmadık, öyle değil mi? Peki sizce iletişim(sizlik) ve gıybet arasında nasıl bir ilişki olabilir?

İşte Bizim Aile olarak Mayıs sayımızda, çoğu zaman farkına bile varmadan kendimizi içinde bulduğumuz, tüm salih amelimizi, bir kurt gibi kemiren “gıybet”i inceliyoruz. Her ne kadar bu kavramı duymaya alışık olsak da, kapak dosyamızda konunun temeline inmeye çalışarak, farklı bakış açılarıyla yeni bir boyut kazandırdığımıza inanıyoruz.

Gıybet nedir? İnsan neden gıybet eder? Gıybetin altında yatan psikolojik nedenler nelerdir? İletişimin ve tenkid etmenin gıybetteki rolü nedir? Sosyal medyada gıybet olur mu? Bu ve bunun gibi birçok soruya cevap bulacağınız Bizim Aile Mayıs sayısının, istifadeye medar olmasını diliyoruz efendim, keyifli okumalar…

1.Bediüzzaman Said Nursî; Mektubat, Yirmi İkinci Mektup

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*