Editör

Müslüman’a yakışır sofralarımız olsun mu?

 

Aylardan Ramazan… Biz yepyeni bir sayının mutluluğunu yaşarken, aynı zamanda on bir ayın sultanını karşılamanın da heyecanı içerisindeyiz. Hasretle beklenen, bizlere baki bir ömrü kazandıracak olan, bu mübarek günlerin eşiğinde Ramazan-ı Şerifinizi bütün ruh u canımızla tebrik ediyoruz.

Efendim Ramazan birlikte, yükselişe geçen gıda sektörü, birbiri ardına hazırlanan yüksek bütçeli, zengin menülü, cazibedar iftar sofraları (tuzakları), hele ki bunlar açık büfeyse seve seve tercih edilir hale geldi. Gıda israfının, tüm latifelerimizin terbiye olması gereken Ramazan ayında artması, sizce de büyük bir tezat değil mi?

Peki, bizler “Her istediğini yemen israftandır”, hadis-i şerifinin neresinde duruyoruz?, Peygamberimizin (asm) “Bir insanın belini doğrultması için bir lokmacık yeter. İllaki yemek istiyorsa midesini üçe ayırsın, üçte birini suya, üçte birini gıdaya, üçte birini nefesine ayırsın” tavsiyesi taptaze dururken, neden obezitede Avrupa’da birinciyiz?, Bunlara karşılık bir Müslüman’ın beslenme şekli nasıl olmalı?

İşte Bizim Aile olarak, bu sorulara cevap bulacağınız, Ramazan vesilesiyle hayatlarımızda yeni bir sayfa açmaya yardımcı olacak, “gıda israfı”na hayır dediğimiz kapak dosyamızla, herkese “İsrafsız sofralarımız olsun” duasında bulunarak, bu Ramazan sofralarımız bir Müslaman’a yakışır şekilde olsun diyoruz efendim, keyifli okumalar…

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*