Editör

Çocuğun istismarı

 

“Çocuklar donmamış beton gibidir, üzerine ne düşse iz bırakır.” Dr. Haim G. Ginott. Dünyaca ünlü psiko­logun bu sözü, bu ay Bizim Aile dergisi ekibi olarak yaptığımız çalışmalardaki motivasyonu ortaya koyuyor sanırız. Ağustos ayında sadece ülkemiz değil bütün insanlık adına çok ehemmiyetli, bir o kadar da üzücü bir konu olan çocuk istismarı konusunu ele aldık. Hatırlayacağınız üzere, geçtiğimiz Mayıs ayında Sirkeci Dergi Fuarı’nda gerçekleştirdiğimiz bir panelde bu konuyu ele almıştık. İlgiyle ve istifadeyle takip edilen programı­mızda değinilenlerden siz değerli okuyucularımızın da faydalanabilmesi için Ağustos sayımızda bu konuyu kapağımıza taşıdık.

Öncelikle panelistlerimizden Uzm. Psk. Mahmut Çelik, son aylarda bu konunun gündemi bir kez daha sarsmasına sebep olan yetimhane, yurt vb. yerlerdeki çocuk istismarı durumlarından bahsetti. Eğitimci Na­hide Çelikbağ, aile içinde istismarı önlemeye yönelik alınabilecek tedbirlerin altını çizdi. Çocuk ve Oyun Tera­pisti Serap Buharalı ise, özelikle cinsel istismara uğramış çocukların kısa ve uzun vadede yaşayabilecekleri travmaları ve bu konuda doğru bilinen yanlışları ele aldı.

Uzm. Dr. Mehmet Yavuz, çocuk cinsel istismarının başka bir ciheti olan pedofiliden bahsettiği röportajda, “Pedofili, en ağır ve kabul edilemez sapkınlıktır.” dedi. Öte yandan Op. Dr. Ayşe Duman ile İslâm’da cinsel eği­tim üzerine yaptığımız röportaj hem kapak konumuzda açık kalan yerleri tamamlayacak, hem de ailelere önem­li tavsiyeler verecek nitelikte.

Bununla birlikte, arkadaşımız Havva Küçük Ko­nur’un Pedagog ve Aile Danışmanı Sedat Demir ile evli­liklerde kıskançlık üzerine gerçekleştirdiği sohbetini bu ay sizlerle paylaşıyoruz.

Her ay olduğu gibi Gül Bahçesi, Nurdan Sayfalar, Ayın İçinden, Hayatın İçinden, Kelimat Çiçekleri, İbret Levhaları, İslâm Klasikleri, Tatlı Sayfa ve Fitoterapi say­faları dergideki yerlerini aldılar. Keyifli okumalar…

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*