Hikâye

Farkındalık

 

Çocuk, koltuğun üzerinde oturuyor, tepki ver­meden önündeki hediyelere bakıyordu. Etrafındaki kalabalık onun içindeki yalnızlığı derinleştiriyor, onu yalnızlık girdabına daha da itiyordu. Masanın üze­rindeki pahalı hediyeler ise onun ayağını kaydıran basamaklar oluyordu.

Annesi süslenmiş, son moda elbiseleri ve takıları ile şıklık yarışında lider konumdaydı. Yüzünde zen­ginliğin gülümsemesi ile etrafına neşe saçıyordu. Çocuğu için her fırsatı sunduğunu ve onun eksikle­rini en iyi şekilde tamamladığını düşünüyordu. Bin bir para ile yaptığı ikramları konuklarına dağıtırken, geçen hafta gittikleri tatili ballandırarak anlatıyor­du. Çocuğunu annesine bırakarak gittiği çok güzel tatilini…

Çocuk, sıkıldı ve kalkarak odasına gitti. Odasın­daki eşyalar onun içindeki boşluğu derinleştiriyordu. Keşke eski olsalardı, keşke fakir olsalardı. Keşke o da Ahmet gibi bir çikolata ile doğum günü kutlanan bir çocuk olsaydı.

Ahmet, kapıcı dairesindeki yaşıtı olan en yakın arkadaşı idi. Annesi statüsü nedeni ile onu çağırt­tırmamıştı. Aklına bir fikir geldi. Madem o gelemi­yordu, kendisi giderek doğum gününü orada kutla­yabilirdi.

Pastadan aldı ve aşağıya indi. Ahmet, onu gö­rünce çok sevindi ve hemen içeriye aldı. Annesi ken­di yaptığı taze çilek hoşafından ikram etti. Ne kadar güzeldi. Annesi hazır alıyordu ve onlar hiç güzel ol­muyordu. Ama şimdi hiçbir para ile alınmayacak bir meyve suyu içiyordu.

Bu arada yukarıda annesi çocuğunun yokluğunu bile fark etmemişti. Önemli olan çocuğun adında kendisini övmek olan partide, insanlar zenginlik­lerini konuşurken; aşağıda oyun oynayan bir anne vardı. Sonra onlara kitap okudu iyi kalpli anne; iki adamın yollarının faklılığını bahsetti. Ama sonun­da birisi pişman olurken diğeri Padişahın dediklerini yaptığı için mutlu oluyordu. O zaman anladı; onların yolu farklı idi; ama birlikte ilerlerler ise mutlu olabi­lirdi. Tıpkı şimdi olduğu gibi.

Kitabı dinlerken, içindeki sıkıntının biraz geçtiği­ni hissetti. Meyve suyunu yudumlarken bir yandan da “Keşke annem de anlasa…” diye dua etti…

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*