Editör

Ağaçlar yaş iken…

“Her doğan, İslâm fıtratı üzerine doğar.

 Sonra, anne-babası onu Hıristiyan, Yahudi veya Mecusi yapar.”1

Bizim Aile olarak hassasiyetle üzerinde durduğumuz konulardan biridir “çocuk eğitimi.” Güncel ve popüler yazarları, kitaplarını ve sosyal medyayı takip ediyorsanız, bilirsiniz ki “çocuk eğitimi” çok büyük bir mecra ve maalesef üzerinden rant sağlanan (özellikle sosyal medyada) bir alan haline geldi. Evet “çocuk eğitimi” çok kapsamlı, detaylı ve her gün yeni bir şeyler öğrenebileceğimiz bir alan.

Bizler de bu ayki kapak dosyamızda çocukların dünyasında “değerler ve manevîyat eğitimi”ne değinerek Üstad Bediüzzaman Said Nursî’nin “Ben bu seksen sene ömrümde, seksen bin zatlardan ders aldığım halde, kasem ediyorum ki, en esaslı ve sarsılmaz ve her vakit bana dersini tazeler gibi, merhum validemden aldığım telkinat ve mânevî derslerdir ki, o dersler fıtratımda, adeta maddî vücudumda çekirdekler hükmünde yerleşmiş.” demesinin mahiyetini bir kez daha vurguluyoruz.

Çocuklarımıza ahlâkî değerlerimizi nasıl öğretebiliriz? Onların temiz fıtratlarını, bozmadan sağlıklı bir birey, iyi bir kul, kamil bir mü’min olarak yetişmesi için neler yapabiliriz? Günümüzde dört bir yandan hücum eden o manevi tehlikelere karşı çocuğumuzu nasıl koruyabiliriz? gibi birçok soruya cevap bulacağınız kapak dosyamızın yanında, renkli muhtevaya sahip sayfalarımız da sizleri bekliyor.

Ecz. Betül Manisalı Yaşar Fitoterapi sayfasında, merak edilen bir konu olan akupunktur tedavisine değinirken, eski tişörtlerden yatak örtüsü yapımının yer aldığı Hobi sayfamız, evinizde kendi maydanoz ve marulunuzun yetiştirebilmeniz için alternatif fikirlerin yer aldığı Ev Ekonomisi sayfamız ile birlikte Not Defteri, Sağlık, Risale Terapi de sizleri bekleyenler arasında. Keyifli okumalar..

Dipnot: 1(Buhârî, cenâiz 92; Ebû Dâvut, sünne 17; Tirmizî, kader 5)

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*