Kapak

Milyon salât…

Elfü elfi salatin ve elfü elfi selamin aleyke Ya Resulallah.1
Elfü elfi salatin ve elfü elfi selamün aleyke Ya Habiballah.2
Elfü elfi salatin ve elfü elfi selamin aleyke ya emîne vahyillah.3

Yine bir bahar mevsiminde, yine kutlu günlerdeyiz… Aylardan Nisan, sevgili peygamberimizin (asm) dünyaya teşrifleri. Her yıl ayrı bir özenle hazırlamaya gayret ettiğimiz Nisan sayımızda, yine onun (asm) bize sunduğu çözüm ve tavsiyeleriyle, sünnet-i seniyyesinin rehberliğiyle, istifadeli bir “evlilik” dosyası hazırladık.
Nikâhta nasıl bir keramet var ki Hz. Âdem’den (as) günümüze geçerliliğini kaybetmemiş, gelenekler, görenekler, kültürler değişse de şekil olarak hep aynı kalmış? Peki ya günümüz evlilikleri ne durumda? Bu sıralar sıkça gündeme gelen, devlet adamlarını dahi meşgul eden “evlilik programları”ndaki evlilikler ne kadar sağlıklı? Her işimizde niyetimiz olan “Allah rızası” evliliklerimizin, aile münasebetlerimizin neresinde kalıyor? “Eşlerin en hayırlısı” ile onu (asm) bir kez daha salat ve selamla andığımız bu sayımızda, Resullulah’ın (asm) evliliği ve nasıl bir eş olduğuna dair de fikir sahibi olacaksınız.
Risale-i Nur’un neşrinde, eşlerine fedakârane hizmet eden hanımların hikayeleştirilip, adeta gözümüzde canlandırıldığı Kelimat Çiçekleri, vefatının sene-i devriyesinde bir kez daha rahmetle andığımız Zübeyir Günzülap’ın portresinin yer aldığı Ayın İçinden ve her ay olduğu gibi Fitoterapi, Hobi, Tatlı Sayfa da sizleri bekleyenler arasında… Keyifli okumalar…

Tebrik
Leyle-i Miracınızı tebrik ve içinde ettiğiniz duaların makbuliyetini rahmet-i İlâhiyeden niyaz ederiz.
Dipnotlar:
1. Milyon kere salât, milyon kere selam olsun sana ey Allah’ın resûlü.
2. Milyon kere salât, milyon kere selam olsun sana ey Allah’ın Sevgilisi.
3. Milyon kere salât, milyon kere selam olsun sana ey Allah’ın vahyinin emîni.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*