Düşünceler

Gün gecesinden başlar

Başını yastığa koyunca ne kadar rahat uyuyor­sun? Yaşama telaşının yanında bir de görüştüğün insanlardan nefsine dokunan birkaç davranış ya da cevabı içinde patlayan bazı yaralayıcı cümleler varsa kafanda, bir iki saat sonra dönersin uykuya. Fakat nasıl bir uykudur bu, orası muamma… Tekrar uya­nırsın ve tekrar uyursun… Her gözünü açtığında kal­binden, dile getiremediklerini geçirirsin. Sonra yine uykuya dalarsın, belki yatak batmaz, yastık yormaz. Kışın sıcak, yazın serin. Oh rahatına diyecek yok. Rutin hayatın devam ediyor ve kimseye zararın yok. Belki çok dikkatlisin, kimseyi kırmamak ve incitme­mek için doğru olanı yapıyorsun. Evet doğru yapıyor ve doğru yaşıyorsun. Peki elinle, dilinle, gözlerinle hareketlerinle yapamadıklarını düşüncelerinle yap­tığının farkında mısın? Günlük hesapları bitirdikten sonra düşüncelerinin de muhasebesini yapıyor mu­sun? Düşünce platformunda kaç kişiye zarar verdi­ğinin farkında mısın? Hesabını bir de bu açıdan yap bakalım! O rahat yatak sana nasıl gelecek?

Bir bilebilsek düşünce gücüyle kimlere nasıl za­rarlar verdiğimizi uykularımız kaçardı.

Yaşamın trajedisi ölüm değil, yaşarken içimizde öl­mesine izin verdiklerimizdir. Kaç kişiyi içimizde yok et­tik hakkımız olmayarak. Hayırhah olmamız gerekirken, görünmez düşmanları olduk belki. Halbuki yapılan bir büyü etkisinden daha güçlü bir boyutta, düşünce plat­formunda dilimizle elimizle yapamadığımız yapmadığı­mız kötülüğü yaptık sevdiklerimize ve çevremize. Ama bilmeden ama bilerek yaptık ve yapıyoruz.

İnsan olarak hepimiz en yüce potansiyelimizi orta­ya koymak ve aynı zamanda etrafımızdaki insanların yaşamlarına değer katmak için eşsiz bir amaçla asil bir görevde burada bulunduğumuzu hatırlamıyoruz. Biraz silkelenmek ve yeniden gözden geçirmek, düşünce evimizin içinde beslediğimiz kuzgunları, tazıla­rı, tilkileri, timsahları, yılanları ve bir çok zararlı yaratıkları orada beslediğimizin farkında de­ğiliz.

Halbuki o yaratıkları sıkıca bağ­lamak hücrelerine kapatmak ve on­dan sonra kendimize çeki düzen vermek ve yeniden başlamak ve bol bol istiğfar ve dua ile ‘Emin’ sıfatını bulmak.

Yeni bir gün ve günün hazırlığını geceden başlayıp amaç tespit etmek ve hepsi­ni hakkıyla gerçekleştireceğin amaçlar belirlemek. Sonra ger­çekten iyi bir anne ya da baba, iyi bir evlat, gerçekten düzgün bir arkadaş, dostlarına daha iyi bir dost. En önemlisi Ya­ratanına iyi bir kul olmak için dua etmek, elinden di­linden kalbinden ve hatta düşüncelerinden emin olu­nan insan olmak.

Allah dostları yattıkla­rı zaman yaptıklarının veya yapamadıklarının hesabın­dan sonra düşüncelerinin mu­hasebesini yapmaktan uyku uyuyamazlar. Hadi uyu bakalım rahat döşeğinde içinde bir kırıntı yoksa kalbin gerçekten rahatsa. Ben kendi adıma korkuyorum. Rabbim, ken­dine layık bir kul olmayı düşüncesiyle, kimseyi üzmeyen incitmeyen nazik bir insan olmayı nasip etsin.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*