Kapak

“Üretmenin lezzetine varın.”

Üretmenin, üretkenliğin ehemmiyetine yer verdiğimiz kapak dosyamızda, üretkenliği sayesinde yeni kapılar açan hanımları da yer vermek etmek istedik. Onlardan biri de Lülü Tasarım.

Bu işe başlangıç hikâyenizi paylaşır mısınız? Ne zaman, nasıl oldu?

Hikâyemiz 2016 Ekim ayında başladı. Kuzenimle beraber çalışma hayatımıza ara vermemiz aynı döneme denk gelince, evde bir şeyler mi yapsak diye düşünürken internette yurtdışında, daha çok yapı­lan kumaş ve keçe aktivite kitaplarını gördük. Şöyle de olabilirdi, böyle de olabilirdi diyip bu alandaki eksikleri fark edince, biz yaparız diye­rek kendimizi bir sürü keçe alırken bulduk. Ardından da bu işi bir İnstagram hesabında duyurabileceğimize karar verdik. İlk üç kitabımızı da hazırlayınca İnstagram hesabımızı açtık ve bugünlere geldik.

Lülü ilginç bir isim. Eminim bunun da bir hikâyesi vardır.

İsim noktasında bayağı dü­şündük, tamam işte bu diyebile­ceğimiz bir isim bulamadık. Daha sonra yeğenim küçük­lüğünden beri ismimi telaffuz edemediği için bana Lülü diyor­du. Bana seslenirken birden am­pul yandı. Çocuklar için çalışan bir atölyeye, çocuklara göre bir isim olsun dedik ve “Atölye Lülü” koy­duk ismimizi.

Peki Lülü Tasarım olarak ne­ler üretiyorsunuz?

Özetle söyleyecek olursak atölyemizde çocuklar için sağlıklı oyuncak, aktivite kitapları kalem kutular hem zihinsel, hem fizik­sel geliştiren etkinlikler, keçeden bebek ve ço­cuklar için özel sipariş edilen her şeyi üretiyo­ruz. Malumunuz tablet ve cep telefonları artık her çocuğun elinde. Bu aletleri doğruya kullandırırsak verimli olur, ama sınırını bil­mek gerekir. Sınırı olmayan her şey zararlıdır. Bu iş için özel olarak bir vakit ayırdık ve çocukları gözlemledik. Tablet ve telefonları ‘verimli’nin dışında her kullanım hırçın çocuklar oluşturuyor. Bunun önüne geçip Rabbimizin emanet­lerini özenle yetiştirmeliyiz. Bizler sağlıklı, çocukların ilgisini çeken ve onların gelişime faydalı oyuncak ve aktivite kitabı yaptık. Anneler bu oyuncak ve aktiviteleri evde, arabada, misafirlikte yanlarında taşıyıp çocuklarına bu şekilde ve­rimli saatler hediye edebilirler.

Çocukların gelişimini olumlu yönde etkileyecek çalışmalarınız var. Bu iş için belli bir eğitim al­dınız mı?

Ben çocuk gelişimi ve eğitimi mezunuyum. Alakadar olduğum bir alan zaten. Ayrıca çalışma hayatım boyunca anaokulundaki gözlemlerime dayanarak çocukla­rın hangi yaşta ne tarz aktivitelere ihtiyacı olduğu bizde tecrübeyle sabittir. Kuzenimin de eli güzeldir amigurimileri o örüyor. Keçeleri­mizi de birlikte yapıyoruz. Birbiri­ni tamamlayan iki kişilik ekibimiz annelerin desteği de gelince çok güzel ilerleme sağladı ve böyle de devam edeceğiz inşallah.

Tasarım ve üretim aşama­sında dikkat ettiğiniz noktalar neler?

Tasarladığımız etkinliğin ço­cuğun bir çok gelişim alanını içermesine önem veriyoruz. Bir etkinlikle bir çok alanı geliştir­mek bizim için önemli. Gelişim alanlarını desteklerken eğlenceli olmasına dikkat ediyoruz. Eğle­nerek öğrenmenin gücüne inanı­yoruz. Etkinlik sayfalarımızı veya kitaplarımızın temasını anneleri­mizle beraber belirliyoruz. Yavru­su için bir şeyler yapmak isteyen annelere ‘bizde model bu ister­sen yapalım’ demiyoruz. Bir anne o sayfayı kendi belirleyebiliyor. Hava güneşli olsun derse güneş­li olur, karlı olsun derse karlı olur o derece, bizde patron anneler. Şaka bir yana demek istediğim annelerle istişare ede­rek ortaya ürünler çıka­rıyoruz. İstişare netice­sinde bizler farklı bakış açılarına sahip ürünler çıkarıyoruz, anneler nok­tasına kadar istedikleri ürünü elde ediyorlar. Alan mem­nun oluyor, satan zaten alanı da memnun ettiği için çifte mem­nun oluyor. Ayrıca keçelerimizi fi­yatlarına bakmaksızın kalitesine rengine bakarak seçeriz. Kaliteli olması bizim için en önemlisi. Renk canlılığı ve güzelliği ikinci tercih olarak gelir. Eğer bir işi yapmak istiyorsanız en içinize sinen ve en kaliteli şekilde yap­manız işinize saygınızı gösterir. Siz işinize saygı gösterirseniz çevreniz de işinize saygı duyar. Bu da yükseklere çıkan merdive­nin ilk basamağıdır. Çalışan her­kese Rabbim çalıştığının karşılı­ğını verir. Bizde aldığımız olumlu tepkiler, çocukların ve çocuklara hediye alanların mutluluğuyla tam gaz çalışmalarımıza devam ediyoruz

Sizler gibi yeteneği ve biraz da cesarete ihtiyacı olan okuyu­cularımıza neler söylemek ister­siniz?

İlgisi olanlara söyleyebilece­ğim bir şey var. O da başka bir işte çalışıyor olmak veya evde olmak değil bu mesele. Biz kuzenimle bütün vaktimizi bu işe ayırıyoruz. Ama işten döndüğünde hâlâ bir şeyler yapmak isteyen arkadaşlar var. Rahatlıyorum diyorlar. Boş bir vakitte kendiniz bir şey üretmenin lezzetine varın derim. Ama kolay değil bunu da baştan bilmeli. El emeği göz nuru der, çok kıymet verirlerdi. Ama el emeği bir ürün çıkarmadan o kıymeti tam anla­yamıyormuş insan. Hayat akıp giderken işinizin yanında şunlarla ilgileniyorum dediğiniz bir alan ol­malı. Bu alan işiniz haline gelecek­se de iyi bir ekip, bol çalışma, bol ümit, bol sabırla her şey tamam olur Allah’ın izniyle..

Son olarak bu güzel çalışma­lara sahip olabilmek için, size ulaşacaklara yol gösterelim.

Tabi ki. Atolye_lulu adlı İns­tagram hesabımızdan DM yoluyla bize ulaşabilirler. Ulaşan kardeş­lerle seve seve ilgilenilir.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*