Editör

Ömrümün son “bahar”ı…

Yepyeni bir sayıdan daha herkese merhaba. Yılın son aylarının demini sürerken, insan ömrünün son mevsimi olan “yaşlılık” kapak dosyamızla, bu ay da karşınızdayız.

Allah nasip ettiği takdirde “yaşlılık” her insanın yaşayacağı bir süreç, kaçınılmaz bir gerçek. Konu yaşlılık olunca, yaşı genç olanlar “daha çok var” deyip de konuya uzak durabilir. Ama yaşlılığa hazırlık süreci, yaşlılık kavramının zihnimizde oluşturduğu anlam, tam da bu genç dediğimiz yaşlarda oluşuyor. Tam da bu noktada geleceğin yaşlıları olan günümüz gençleri “yaşlanmak güzeldir”in anlamına kapak dosyamızda vakıf olacak.

Yaşlılık psikolojisi

Bebekliğin, çocukluğun, gençliğin olduğu gibi yaşlılığın da bir psikolojisi var. Yaş ilerledikçe çocuklaşan, türlü huylar edinen, beklentileri farklılaşan, her zamankinden daha hassas olan ihtiyar ve ihtiyareleri anlamak ve onlarla hemhâl olup, bakımını üstlenen, hanesinde misafir edenlere, alanında uzman isimlerden tavsiyeler de kapak dosyamızda yerine alıyor.

Yaşlılığın bilimi Gerontoloji hakkında bilgi sahibi olacağınız, ihtiyarlara hürmet ve merhameti emreden dinimizin hassasiyetlerini bir kez daha hatırlayacağınız kapak dosyamızın yanı sıra her ay olduğu gibi Psk. Banu Arslan ile Çocuk Eğitimi sayfamız ve Kelimat Çiçekleri, Not Defteri, Hayatın İçinden de yeni sayımızda sizleri bekleyenler arasında. İstifade edeni bol olsun efendim…

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*