Pratik Bilgiler

Minik kavanozlardan neler yapabiliriz?

El Emeğim’den herkese merhabalar! Bahar ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte, bir nevi söz, ni­şan, düğün merasimleri de hızlandı diyebiliriz. O zaman haydi bizler de el emeklerimizle merasim şekerleri hazırlayalım.

Nikâh şekerleri her zevke göre farklı farklı di­zayn edilebilir olduğundan aslında tarif edilecek pek de bir şey kalmıyor. Bir silikon tabancası ve fırfır kurdele, çiçekler ve incik boncuklarla sizler de harika şeyler yapabilirsiniz.

Peki minik kavanozlar sadece nikâh şekeri yapımında mı kullanılır? Söz me­rasimlerinde, bu minik kavanozlara he­diyelik kahve konulup verildiğini biliyor muydunuz? Peki ya bebek mevlitlerinde, bal oğlum bal kızım etiketleriyle, bal dol­durup hediye edildiğini? Veya sabah kah­valtılarında, birer porsiyonluk kişiye özel reçellik olarak kullanıldığını?

Ben bazen evdeki minik kavanozla­rı atmayıp, düzenleyici ya da oda kokusu koyarak da kullanıyorum. Bu kavanozlar nikâh şekeri yapımında kullandıklarımız­dan bir boy daha büyük tabi. Sizler de ka­vanozlarınızı atmayın olur mu? Bir daha­ki ay minik kavanozların kullanım alanla­rına bakmaya hep birlikte devam edelim.

Görüş, öneri ve sorularınız için yaseminko­pukdikici@gmail.com adresine yazabilirsiniz.

 

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*