Editör

Eğitim ailede başlar…

Birçoğunuzun bildiği üzere geçtiğimiz aylarda Ankara’da Yeni Asya Gazetesi ve Risale-i Nur Ens­titüsü tarafından 9. Risale-i Nur Gençlik Kongresi düzenlendi. Doksanı bulan genç Said ve Saide­lerin katılımıyla gerçekleşen masa çalışmalarının muhtevası ve ortak deklarasyonları ise hâlâ ses getirmeye devam ediyor.

Birbirinden kıymetli başlıklara değinilen masa çalışmalarından biri de “Aile ve Eğitim” masası idi. Bizler de bu ay mahiyetine binaen “Aile ve Eğitim” konusunu kapak dosyamıza taşıyarak oku­yucularımızla da paylaşmak istedik.

İslâm kardeşliğinde aile ve eğitimin yeri ve önemi nedir? Aile eğitiminde annenin, babanın, ço­cuğun rolü, mutlu bir ailede dikkat edilmesi gereken hususlar gibi alt başlıklara yer verilen kapak dosyamızın istifadeye medar olmasını umud ediyoruz.

Tatil başlıyor

Tatiller, öğrencilerin büyük bir heyecanla beklediği, kimi ailelerin ise “Nasıl verimli geçireceğiz?” endişesine düşebildiği bir zaman dilimi. Çocuklar için “iyi” bir tatilin ip uçlarını veren Psk. Banu Arslan Çocuk Eğitimi sayfasında sizleri bekliyor.

Evlilik

Kâinatın var oluş sebebi muhabbet. İnsani ilişkilerde de eşler arasında da ilişkiyi devam ettiren bir arada tutan çok önemli bir duygu. Bu bağlamda gerçekleştirdiğimiz röportajın yer aldığı Evlilik sayfamızda “Evlilikte sevgi, muhabbet, hürmetin önemi nedir? Sevgi tükenir mi? Bunu kazanma­nın, muhafaza etmenin yolları neler olabilir?” sorularına uzmanımızla birlikte cevap aradık.

Taze dinamik Dağarcık sayfalarımız…

Bu ay “3 ü 1 arada”ların kaleme alındığı Ne yiyoruz?, ev dekorasyon çeşidi olan ‘retro’ hakkında bilgi sahibi olacağımız Dekorasyon, pratik, ucuz malzemelerle evde yapabileceğimiz birbirinden şık ürünün yer aldığı El Emeğim sayfaları ve her ay olduğu gibi Mutfak Kitaplığı, Sağlık, Tatlı Sayfa, Bulmaca ve Kitaplığımızdan da sizleri bekleyenler arasında. Keyifli okumalar…

Tebrik

Yaklaşan Ramazan Bayramınızı ruh-u canımızla tebrik eder, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ederiz.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*