Dekorasyon

Okuma köşem

Rahat, şık bir okuma köşesi ya da okuma odası muhtemelen birçok kişinin hayâlidir. Kim istemez ki güneşli bir günde veyahut yağmurlu bir havada kitabını alıp köşesine çekilmeyi. Bunca koşuştur­manın içinde hepimizin böyle bir köşeye ihtiyacı var. Bunun için çok büyük alanlara ihtiyacımız yok, evimizin herhangi bir köşesini bunun için düzenle­yebilir küçük bir alan oluşturabiliriz.

Okuma köşesi için en önemli önceliklerden biri doğal ışıktır. Mümkün olduğunca güneş alan pen­cere köşeleri bunun için tasarlanabilir. Rehavete kapılmamak için loş ışıktan kaçınılmalıdır. Çalışmak ya da öğrenmek birincil amaç ise kitap okurken daha dik oturmalıyız. Eğer amacınız gece uyumayı kolaylaştırmaksa durum başka. Okumalarınızı gece yapmayı plânlıyorsanız, hem ortam aydınlatması, hem de okuma lambası bulunursa daha uzun süre okuma yapabilirsiniz. Ama uyumak için okuyorsak sadece abajur yeterli olacaktır.

Okuma köşenizi büyük bütçeler harcayıp özel tasarımlar yapabilirsiniz. Bunlara hiç gerek yok derseniz de yine özel bir alan oluşturmak mümkün. Mutfakta bile küçük bir okuma köşesi yapabilirsi­niz. İster en sevdiğiniz koltuğunuzla ister yumuşa­cık bir pufla okuma köşenizi tamamlayabilirsiniz. Daha özel bir alan yakalamak isterseniz küçük bir tül perdeyle bile o küçük alanı size ait kılabilirsiniz. Evinizin koridoru biraz büyükse burayı da değer­lendirebilir ya da dubleks kullanıyorsanız merdiven altını da özel bir alana dönüştürebilirsiniz.

Okuma köşesini dekore edeceğiniz kitaplık ya da aksesuarlar okuma dikkatinizi toplayabilmeniz açısından çok önemlidir. Bunun için dikkatinizi da­ğıtacak süs eşyalarından ve elektronik cihazlardan uzak durmanız, kaliteli zaman geçirmeniz için çok önemlidir. Bundan sonrası hafif bir müzik, sıcak bir kahve ya da çay… Okuduğunuz kitaplarla size ait özel bir zamanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*